Кошак Андреј

Филмографија

 

 

    Награди:  

    Специјално признание од жири/ Мартин Марион - Филмски фестивал, Порторож, Словенија, 2011 

    Фестивали:

    Фестивал на европски филм - Синедејс, Скопје, 2011 

    Меѓународен Филмски Фестивал, Софија, 2012

    Меѓународен Филмски Фестивал ФЕСТ, Белград, 2012

    Меѓународен филмски фестивал, Братислава, Словачка, 2012

    Меѓународен филмски фестивал Comedy Cluj, Романија, 2012

    Филмски фестивал Реинденс, Лондон, Велика Британија, 2012

    Холандски филмски фестивал, Утрехт, Холандија, 2012

    Меѓународен филмски фестивал, Лесковец, Србија, 2012


  • 2002 – Zvenenje v glavi“/ „Ѕвонење во глава“ (долгометражен)         

      Награди:  

    Најдобра кинематографија - Фестивал на медитеранскиот филм, Колоња, 2002

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Палм Спрингс, САД, 2003

    Филмски фестивал, Пула, Хрватска, 2002

 

  • 1997 – „Аutsajder“/ „Аутсајдер“ (долгометражен)

     Награди:  

    Најдобар актер/Давор Јањиќ  -  Меѓународен филмски фестивал, Каиро, Египет, 2007 

    Фестивали:

    Фестивал на европски филм, Палиќ, Србија, 2007

    Меѓународен филмски фестивал, Солун, Грција, 2007