Филмографија


  • 2015 - "Father" (долгометражен)

     Награди: 

 Најдобра режија -  Меѓународен филмски фестивал, Карлови Вари, Република Чешка, 2015

 Награда EUROPA CINEMAS LABEL -  Меѓународен филмски фестивал, Карлови Вари, Република Чешка, 2015

 New German Cinema Talent награда за Најдобра режија  - Филмски фестивал во Минхен, Германија, 2015

 New German Cinema Talent награда за Најдобро сценарио - Филмски фестивал во Минхен, Германија, 2015

 New German Cinema Talent награда за Најдобар актер - Филмски фестивал во Минхен, Германија, 2015

 One Future Prize - Филмски фестивал во Минхен, Германија, 2015

 

  • 2013 - "Of Dogs and Wallpaper" (краткометражен)

 

  • 2009 – "Death by Suffocation" (краткометражен)

     Награди:

 Почесно признание - Rencontres Henri Langlois de Poitiers, Париз, Франција, 2011

 Награда од публика - Early Melons Inter­national Film Festival, Братислава, Словачка, 2011

 Young Cinema Award - Young Cinema Art, Полска, 2010

 Награда од публика - UNLIMITED Short Film Festival, Co­logne, Германија, 2010

 Најдобар краткометражен филм - International Film Festival, Тирана, Албанија, 2010

 Most Surprising International Film - Odense International Film Festival, Данска, 2010

 Најдобар филм – Fresh Film Fest, Prague, Република Чешка, 2010


  • 2008 – "Sirens" (краткометражен)

 

  • 2006 - "A Safe Place for Everyone" (краткометражен)

 

  • 2006 - "The Professor and my Dog" (краткометражен)