Сошиќ Жељко

Филмографија

 

 

     Награди:

     Најдобра режија - Филмски фестивал "Goddes on the Throne", Приштина, Косово, 2013

     Најдобра женска споредна улога -  Филмски фестивал "Goddes on the Throne", Приштина, Косово, 2013

    Фестивали:

    Фестивал на медитерански филм, Црна Гора, 2012

    Филмски фестивал Херцег Нови, Црна Гора,  2011

    CineDays- Фестивал на европски филм, Скопје, Македонија, 2011

 

  • 2005 - „Imam nesto vazno da Vam kazem“/„Имам нешто важно да Ви кажам“ (долгометражен)