Валерио Адриано

 

 Филмографија

 

 

  • 2015 - "Банат" (долгометражен)

     Фестивали:

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2015 


  • 2013  - ‘‘37°4s‘‘   (краткометражен)

    Награди:

   Посебно признание – Филмски фестивал, Хуеска, Шпанија, 2014

   Посебно признание Филмски фестивал, Кан, Франција, 2013

     Фестивали:

   Таранто на кратко, Италија, 2014 

   Меѓународен краткометражен филмски фестивал, Екс ан Прованс, Франција, 2013

 

  • 2010 – ‘Curling‘‘ / ,,Виткање‘‘ (краткометражен)

 

  • 2008 – ‘Orbite‘‘ / ,,Орбита‘‘ (краткометражен)

 

  • 2007 – ‘Da Lontano‘‘ / ,,За Лонтано‘‘ (краткометражен)

 

  • 2004 – ‘Claire‘‘ / ,,Клер‘‘ (краткометражен)