Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Фестивали во Македонија

 

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ФИЛМСКА КАМЕРА „БРАЌА МАНАКИ“

Адреса: 8 Март. Бр. 4, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Битола, Македонија

Датум на одржување: 23-30 Септември 2017 | 38мо издание

Веб страна: www.manaki.com.mk 


 

ФЕСТИВАЛ НА ЕВРОПСКИ ФИЛМ „CINEDAYS“

Адреса: Димитар Влахов Б.Б, 1000 скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 12-21 Ноември, 2017 | 16то издание

Веб страна: www.cinedays.mk 


СКОПЈЕ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

Адреса: Кузман Јосифовски Питу Бр. 34/1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 20-28 Април, 2017 | 20то издание

Веб страна: www.skopjefilmfestival.com.mk 


ФЕСТИВАЛ НА КРЕАТИВЕН ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ „МАКЕДОКС“

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 19-25 Август 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.makedox.mk 

 

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ „ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА“

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 11-16 Октомври 2017 | 5то издание

Веб страна: www.giffoni.mk 

 

ФЕСТИВАЛ ЗА АНИМИРАН ФИЛМ „АНИМАКС СКОПЈЕ“

Адреса: Венјамин Манчуковски Бр. 17/1-1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 23-27 Ноември 2017 | 7мо издание

Веб страна: www.animaxskopjefest.mk 

 

ИНТЕРНАЦИОНЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА КРАТОК ФИЛМ „АСТЕРФЕСТ“

Локација: Струмица, Македонија

Датум на одржување: 26-30 Јуни 2017 | 13то издание

Веб страна: www.asterfest.mk 

 

ТЕТОВО ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

Локација: Тетово, Македонија

Датум на одржување: 03-07 Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: https://festhome.com/f/508 

 

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ НА ЈУГО-ИСТОЧНА ЕВРОПА „СЕЕ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ“

Адреса: ул. Никола Русински Бр. 1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Париз, Франција и Берлин, Германија

Датум на одржување: 25-28 Мај 2017 во Германија | 31 Мај-3Јуни 2017 во Франција | 7мо издание

Веб страна: www.see-ff.net / www.seeaparis.com 

 

РОМСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНО ТРКАЛО“

Адреса: ул. 376, Бр. 108, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датумна одржување: 03-11 Април 2017 | 15то издание

 

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФИЛМОВИ СНИМЕНИ СО МОБИЛЕН „МОБИЛФЕСТ“

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: Ноември 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.mobilefestival.net 

 

ФЕСТИВАЛ НА ПЛАНИНСКИ ФИЛМ „ЕХО“

Адреса: Партизански одреди Бр. 80/1-4, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: октомври 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.ehofilmfest.mk 

 

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НЕПРОФЕСИОНАЛЕН ФИЛМ

Локација: различен град секоја година

Дата на одржување: Мај 2017 | 46то издание

 

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НЕПРОФЕСИОНАЛЕН ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ „КАМЕРА 300“

Адреса: Партизанска Б.Б, 7000 Битола, Македонија

Локација: Битола, Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 25то издание

Веб страна: www.camera300.mk 


ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ НА ДУХОВНИ ВРЕДНОСТИ

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 14-19 Октомври 2017 | 2ро издание


ЕТНОГРАФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „КРАТОВО“

Адреса: ул Ќурчиска Б.Б. (Музеј на Македонија), 1000 Скопје, Македонија

Локација: Кратово, Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: www.makedonskoetnoloskodrustvo.org 

 

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „КИНЕНОВА СКОПЈЕ“

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 11-15 Октомври 2017 | 2ро издание

Веб страна: www.kinenova.com 

 

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „КИНЕМАТИК“

Локација: Скопје, Македонија

Дати на одржување: Декември 2017 | 2ро издание

 

ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 30 Март-07 Април 2017 | 7мо издание

Веб страна: www.filozofskifilmskifestival.wordpress.com