Анимирани

 

„Човекот што не сакаше да умре“ во режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија

Clujshorts, Романија, 2016

International Film Festival ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2016

Prokuplje Film Festival, Србија,  2016 - Златно магаренце за најдобар анимиран филм

Skopje Film Festival, Македонија, 2016

Louisiana International Film Festival, САД, 2016

Anilogue International Animation Festival, Будимпешта, Унгарија, 2015

Animateka International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2015

Hrizantema Horror and Fantasy Film Festival, Србија, 2015 – Најдобар анимиран филм

Euroshorts 2015 International Contest, Варшава/ Гдањск/ Катовице,  Полска, 2015

Animax Skopje Animation Fest, Македонија, 2015

Balkanima, Белград, Србија, 2015

Filmski Front, Нови Сад, Србија, 2015

International Animation Film Festival ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015

Cartoon Club-International Festival of Animation Cinema and Comics, Римини, Италија, 2015  

 

 

„Девојка што паѓа“ во режија на Владимир Лукаш (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017 - Награда за Најдобар анимиран филм

Trieste Film Festival, Италија, 2017

Video Babel, Перу, 2016

Post Mortem, Мексико, 2016

L’Acquila Film Festival, Италија, 2016

Animateka, Словенија, 2016

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Balkanima, Србија, 2016

Bosh Festival, Македонија, 2016

Stop Trik Film Festival, Словенија и Полска, 2016

Drimon, Македонија, 2016

CEE Ningbo, Кина, 2016

Skopje Film Festival, Македонија, 2016

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Asterfest, Македонија, 2016

Animax, Македонија, 2015, Специјално признание

Cinedays, Македонија, 2015

Manaki Film Festival, Македонија, 2015„Кружно патување на Марето“ во режија на Жарко Иванов  (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Anim!Arte, Бразил, 2017

CineLebu, Чиле, 2017

CIAF Cairo International Animation Forum, Египет, 2017

Corfu Animated Film Festival, Грција, 2017

Animacam, Шпанија, 2017

DebateCine, Аргентина, 2016

Ateneo Ferrolan, Шпанија, 2016

Istanbul Short FF, Турција, 2016

BaNeFF, Шведска, 2016

Animateka, Словенија, 2016

Balkans Beyond Borders, Бугарија, 2016

Animaevka, Белорусија, 2016

Corto Corrente, Италија, 2016

KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација

Detour On The Wheels Film Festival, Италија, 2016

Cinetoro, Колумбија, 2016

Cinanima, Португал, 2016

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Tofuzi, Грузија, 2016

Film Lab Festival, Италија, 2016

Adana Mediterranean Film Festival, Турција, 2016

Timishort, Романија, 2016

Short of the year, Шпанија, 2016

Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание

Bosh Festival, Македонија, 2016

Jahorina FF, Босна и Херцеговина, 2016

Anim’est, Романија, 2016

FeKK, Словенија, 2016

Drimon, Македонија, 2016

Golden Dragonfly, Доминиканска Република, 2016

Minikino, Индонезија, 2016

Macedonian FF Canada, Канада, 2016

Festival de Cine de Madrid, Шпанија, 2016

Kolkata Short FF, ИНдија, 2016

Grenoble Short FF, Франција, 2016

CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација

Ohrid Film Fest, Македонија, 2016

Supertoon festival, Хрватска, 2016

Balkan Film Food Festival, Албанија, 2016

Skopje Film Festival, Македонија, 2016

Golden Kuker, Бугарија, 2016

Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор

Holland Animation Film Festival, Холандија, 2016

Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула 

Cinedays, Македонија, 2015

Manaki Film Festival, Македонија, 2015

 

 

„Алерик“ во режија на Вук Митевски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016

SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015

L' Aquila International Film Festival, Италија, 2014 - Најдобар анимиран филм

„Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014 - Награда „Вила“ за најдобар анимиран филм

Trieste Film Festival, Италија, 2014

Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013

Alpe Adria Cinema - Trieste Film Festival, Италија, 2013

Filmini International Short Film Festival, Бугарија, 2013

Bogazici International Film Festival, Турција, 2013

International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

 

 

„Кружно патување на сенката“ во режија на Жарко Иванов (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival des cinemas du sud est europeen “See a Paris”, Франција, 2014

International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013

Balkanima - European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2013

Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013

Skopje Film Festival, Македонија, 2013 

Asterfest - International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 - Специјално признание за анимиран филм

 

 

Играта заврши“ во режија на Зоран Мишевски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015

BAMKids Film Festival, Њујорк, САД, 2014

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014

CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013

Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013

Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012

ArtMuse - Media Art Festival, Битола, Македонија, 2012

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012

Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

 

 

„Народен Фронт 12“ во режија на Иван Ивановски  (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

SUPERTOON International Animation Film Festival, Хрватска, 2015

O!PLA Polish Animation Film Festival, Полска, 2014

DreamON Festival for Processing Culture, Струга, Македонија, 2013

International Short Film Festival SHORTFORM, Горни Милановац, Србија, 2013

Animateka – International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012

AnimaxSkopje Fest – International Festival for Animated Film, Скопје, Македонија, 2012

Notfall – International Film Festival, Леуварден, Холандија, 2012

Primanima - World Festival of Animated Film,Будаорс, Унгарија, 2012

Banjaluka– International Animation Film Festival,Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012

Anim’est– International Animation Film Festival, Букурешт, Романија, 2012

European Animated Film Festival BALKANIMA, Белград, Србија, 2012

Stoptrik International Film Festival,Неиполомице, Полска, 2012

Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012

Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Short Film Festival Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

 

 

„Вистинската приказна за Хансел и Гретел“ во режија на Гоце Цветановски (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015

In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012

АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011 - Специјална диплома од жири

See a Paris - Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011

Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011

KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011

Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011

Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011

Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011

„Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011

Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011

„Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011

„Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011

„Голден Kукер - Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011

„Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011

Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011

Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011

Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011

„Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011

БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010 - Диплома ASIFA Србија

Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010

Картун Клуб Римини, Италија, 2010

Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010

МотелX Лисабон - Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010

Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010

Aниматека - Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010

Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010

 

 

 „Внатре“ во режија на Иван Ивановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015

Stoptrik International Film Festival, Кошице, Словачка, 2012

Detroit Independent Film Festival, САД, 2011

Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2011

Animax Skopje Fest, Скопје, Македонија, 2011

Adana Golden Boll Mediterranean Short Film Festival, Турција, 2010

Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 - Специјално признание од жири

San Giò – Verona Video Festival, Италија, 2010

BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010

4Tuned Cities Independent Film and Visual Arts Festival –Приштина/Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/ БиХ and Скопје/Македонија, 2010

Yasujiro Ozu International Short Film Festival, Сасуоло, Модена, Италија 2010

Kriterion Cinema Club Movies Meetings, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2009  - Најдобар анимиран филм

Animateka - International Animated Film Festival, Ljubljana, Slovenia, 2009 - Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг

Balkan Snapshots Film Festival, Амстердам, Холандија, 2009

Balkanima European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2009

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009

KLIK! Amsterdam Animation Festival, Холандија, 2009

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009

DOT Online International Film Festival, 2009