Долгометражни

 

 

 

„Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2017 - Награда од публиката

Cinedays Festival od European Film, Македонија, 2017

Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2017

International Film Festival of India Goa, Индија, 2017

Festival od Mediterranean cinema in Brussels - Cinemamed, Белгија, 2017 - Награда за најдобро сценарио

Tromso International Film Festival - Норвешка, 2017 

Santa Barbara International Film Festival, САД, 2018 - Најдобар Филм

 

 

„Кога денот немаше име“ во режија на Теона Стругар Митевска (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Berlin Film Festival, Германија, 2017

European Film Festival, Италија, 2017 - награда Cineuropa

Jerusalem Film Festival, Израел, 2017

Sydney International Film Festival, Австралија, 2017

 

 

„Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Скопје филм фестивал, Македонија, 2017

Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017

Festival of Mediterranean and European Film Trebinje, Босна и Херцеговина, 2017

FerFilm Festival, Косово, 2017 - Најдобар Игран Филм

Macedonian Cinema Days, Австралија, 2017

Macedonian Film Festival, Канада, 2017

 

 

„Реквием на г-ѓа Ј“ во режија на Бојан Вулетиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Berlin Film Festival, Германија, 2017

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2017

International Film Festival FEST, Србија, 2017

Скопје филм фестивал, Македонија, 2017

 

 

„Насоки“ во режија на Стефан Командарев  (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

Cannes Film Festival, Франција, 2017

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2017 - Специјална награда од Жири

 

 

„Хармс“  во режија на Иван Болотников (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

Shanghai Film Festival, Кина, 2017 - Најдобро сценарио и Најдобра кинематографија

 

 

„Џган“ во режија на Вардан Тозија (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

Chicago International Film Festival, САД, 2016

Braunschweig IFF, Германија, 2016  - Специјална награда за актер Мартин Ѓоргоски

Heimspiel IFF, Германија, 2016

Eastern Neighbours Film Festival, Холандија, 2016

Razor Reel, Белгија, 2016

Cinedays, Македонија, 2016

Exground Filmfest, Германија, 2016

Goteborg IFF, Шведска, 2017

Balkan Florence Express, Италија, 2017

Lume Festival, Бразил, 2017

Festival Internacional de Cine de Guadalajara, Мексико, 2017

Festival Film Policier de Liege, Белгија, 2017

Transilvania IFF, Романија, 2017

Shanghai IFF, Кина, 2017

Durban IFF, Јужно Африканска Република, 2017

Prifest Prishtina International Film Festival, Косово, 2017 - ФИПРЕСЦИ Награда

Kitzbuhel, Австрија, 2017 - Најдобар игран филм

DEA Open Air Festival, Албанија, 2017

Otranto, Италија, 2017 - Најдобар игран филм

Leskovac IFF, Србија, 2017 -  Најдобар актер, Мартин Ѓоргоски

Beginning FF, Русија, 2017

Ubrzaj HRIFF, Црна Гора, 2017

 

 

„Златна петорка“ во режија на Горан Тренчовски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2016

Raindance Internation Film Festival, Велика Британија, 2016

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2016

Macedonian Film Festival, Сиднеј, Австралија, 2016

Bengaluru film fest, Индија, 2017

Moskva film fest, Русија, 2017 - Специјална диплома на фестивалот

Perugia Love Film Festival, Италија, 2017 - Најдобар странски филм - Златен Грифон

South East European Film Festival Berlin, Германија, 2017

South East European Film Festival Paris, Франција, 2017 - GRADN PRIX за Најдобар филм, Најдобра монтажа

Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017 - Награда "Best Balkan Spirit"

Jagran film festival New Delhi, Индија, 2017

Krajina Film festival, Босна и Херцеговина, 2017

IFF Love is Fooly, Бугарија, 2017

Central European Film Festival, Романија, 2017

International Film Festival of Film Directing, Србија, 2017

Balkan Film Festival, Чешка, 2017

International Historical and Military Film Festival, Полска, 2017, Награда Бронзена Сабја

International Film Festival of debut film, Русија, 2017

New Jersey Film Festival, САД, 2017, Најдобар Игран Филм

 

„Устав на Р. Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

Slovenian Film Festival, Словенија, 2016 - Награда за најдобра словенска копродукција, Најдобар костим

Leskovac International Film Festival - LIFFE, Србија, 2016 - Награда за најдобар актер, Награда за најдобра актерка

Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016

Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2016

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2016

Montreal World Film Festival, Канада, 2016 - Гран при

SEEFest in Los Angeles, САД, 2017 – Гран При “Bridging the borders”

Santa Barbara International Film Festival, САД, 2017 – Најдобар филм

 


„Доме слатки доме“ во режија на Фатон Бајрактари (2016)

(Косово/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2016

International Film Festival "Karlovy Vary", Република Чешка, 2016

South-Eastern European Festival, Германија, 2017 – Најдобар актер

 

 

„Сиераневада“ во режија на Кристи Пуиу (2016)

(Романија/ Босна и Херцеговина/ Македонија/ Хрватска/ Франција)

Фестивали на кои е прикажан:

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2016

International Cinematographers’ Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2016

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016


 

„Ослободување на Скопје“ во режија на Раде Шербеџија (2016)

(Македонија/Хрватска/Финска)

Фестивали на кои е прикажан:

Helsinki  International Film Festival, Финска, 2016

Pula Film Festival, Хрватска, 2016

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

International Cinematographers’ Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2016

Mostar Film Festival, 2016 – Најдобар актер дебитант (Давид Тодосовски), Специјално признание (Раде Шербеџија)

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016

Palm Springs Festival, САД, 2017

BaNeFF (Balkan New Film Festival), Шведска, 2017

Zagreb Film Festival, Хрватска, 2016

Jewish Film Festival, Moscow, Русија, 2017

FEST, Belgrade, Србија, 2017

Tiburon Film Festival, САД, 2017

International Film and TV Festival, Shanghai, Кина, 2017

Ubrzaj, Festival for Human Rights, Црна Гора, 2017

 

 

„Ноќен живот“ во режија на Дамјан Козоле (2016)

ловенија/Македонија/Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан:

Karlovy Vary IFF, Чешка, 2016, Кристален глобус за најдобра режија (Дамјан Козоле)

Motovun FF, Хрватска, 2016

Sarajevo FF, Босна и Херцеговина, 2016

Zadar Avvantura FF, Хрватска, 2016, Награда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)

Miskolc IFF, Унгарија, 2016

Portorož – Festival of Slovenian Films, Словенија, 2016,

- Весна Нагрда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)

- Весна награда за најдобра актерка (Пиа Змељиќ)

- Весна награда за најдобри епизодни актери (Петар Арсовски, Дејан Спасиќ, Матија Вастл)

- Весна Награда за најдобар продукциски дизанј (Душан Милавец и Нежа Зинајиќ)

Alexandria – Mediteranean Countries FF, Египет, 2016

Luxembourg – CinEast IFF, Луксембург, 2016

Montpellier – Cinema Mediterraneen FF, Франција, 2016

Arras FF, Франција – Visions de l'Est, 2016

Cottbus FF, Германија, 2016

Braunschweig IFF, Германија, 2016

CineDays Skopje IFF, Македонија, 2016

Trieste FF, Италија, 2017

Reykyjavik – Stockfish FF, Исланд, 2017

Belgrade – FEST, Србија, 2017, Награда на критиката за најдобар филм – Небојша Џукелиќ

Sofia IFF, Бугарија, 2017

Ales, Франција, 2017

Vienna – Let's CEE FF, Австрија, 2017

Vilnius IFF, Литванија, 2017

Cleveland FF, САД, 2017

Istanbul FF, Турција, 2017

Jeonju IFF, Кореа, 2017

Cluj – Transilvania IFF, Романија, 2017

 


„Шишка делукс“ во режија на Јан Цвитковиќ (2015) 

(Словачка/Македонија/Чешка) 

Фестивали на кои е прикажан: 

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2015

Filmfestival Cottbus, Германија, 2015

„Let’s CEE Film Festival“, Виена, Австрија, 2015

„CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015

Trieste Film Festival, Италија, 2015

"FEST" International Film Festival, Белград, Србија, 2015

Montreal World Film Festival, Канада, 2015

 

 

„Жената на мојот живот“ во режија на Антони Дончев (2015)

(Бугарија/Македонија/Ирак/Романија)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE a Paris Film Festival, Франција, 2016

SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016

International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016

Cinemania Festival, Бугарија, 2015

Cairo International Film Festival, Индија, 2015

ARRAS Film Festival, Франција, 2015

Antalya "Golden Orange" Film Festival, Турција, 2015

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015

Moscow International Film Festival, Русија, 2015

Apollonia Art Festival, Sozopol, Бугарија, 2015

Romania International Film Festival, Романија, 2015

Edirne International Film Festival, Турција, 2015

Cyprus International Film Festival, Кипар, 2015

"Golden Rose" Feature Film Festival, Бугарија, 2015

Mongolia International Film Festival, Монголија, 2015

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

 

 

„Банат“ во режија на Адриано Валерио (2015)

(Италија/Романија/Македонија/Бугарија)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

 


„Лазар“ во режија на Светозар Ристовски (2015)

(Македонија/Хрватска/Бугарија/Франција)

Фестивали на кои е прикажан:

Pula Film Festival, Хрватска, 2016 Награда од публика „Златна Порта на Пула“ за најдобар филм и награда за Најдобра актерска интерпретација „Златна Арена“

Skopje Film Festival, Македонија, 2016

International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Чешка, 2016

Festival of Tolerance – JFF Zagreb, Хрватска, 2016

Brussels International Film Festival, Белгија, 2016

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2016

Santa Barbara International Film Festival, САД, 2016

Warsaw International Film Festival, Полска, 2015

„CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015

Cinemed International Festival of Mediterranean Films, Монпеље, Франција 2015

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

 

 

„Три дена во Септември“ во режија на Даријан Пејовски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE a Paris Film Festival, Франција, 2016 - Најдобра музика

 SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016 - Најдобар филм

SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016 - Награда од младо жири за најдобра актерка и најдобра режија 

International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2015 - Најдобро сценарио

Filmfestival Cottbus, Германија, 2015

Montreal World Film Festival, Канада, 2015

FEST International Film Festival, Белград, Србија, 2016

Chicago International Film Festival, САД, 2015

Bratislava International Film Festival, Р. Чешка, 2015

Edirne International Film Festival, Турција, 2015

 

„Татко“ во режија на Висар Морина (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016

Filmfestival Cottbus, Германија, 2015 - Најдобар дебитантски филм

„CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015 - Специјална награда

Tirana International Film Festival, Албанија, 2015 - Најдобар долгометражен филм, Media Jury Special Mention

International Bosphorus Film Festival, Турција, 2015 - Најдобар долгометражен филм, Најдобро сценарио

Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2015 - Награда од публиката

Cinema Mediterraneen de Bruxelles, Белгија, 2015 - Prix Cineuropa

Marrakech International Film Festival, Мароко, 2015 - Специјална награда од жирито

Avvantura Film Festival Zadar, Хрватска, 2015 - Награда за најдобар актер

Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 - Награда за најдобра режија

Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 - Награда EUROPA CINEMAS LABEL

Munich Film Festival, Германија, 2015 - "Награда „New German Cinema Talent“ за Најдобра режија, Најдобро сценарио и Најдобар актер и „One Future Prize“

Reykjavík International Film Festival, Исланд, 2015

Motovun Film Festival, Хрватска, 2015

Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy, Финска, 2015

Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2015

Adelaide Film Festival, Австралија, 2015

BFI International Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2015

Filmkunsttage Saxony-Anhalt, Германија, 2015

Osnabrück Independent Film Festival, Германија, 2015

Film Fest Ghent, Белгија, 2015

Hamptons International Film Festival, САД, 2015

Cologne Conference - Internationales Film und Fernsehfestival, Келн, Германија 2015

Haifa International Film Festival, Израел, 2015

Mostra Internacional de Cinema, Сао Паоло, Бразил, 2015

Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2015

Tallinn Black Nights Film Festival, Естонија, 2015

International Film Festival Bratislava, Словачка, 2015

CINEDAYS Festival of European Film, Македонија, 2015

Seville European Film Festival, Шпанија, 2015

Geneva International Film Festival Tous Ecrans, Швајцарија, 2015

Cairo International Film Festival, Египет, 2015

Cameraimage, Полска, 2015

FILMZ - Festival des deutschen Kinos, Германија, 2015

International Film Festival, Goa, Индија, 2015

Around the world in 14 films, Германија, 2015


 

„Медена ноќ“ во режија на Иво Трајков (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Skopje Film Festival, Македонија, 2015

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015

 

 

„Пресуда“ во режија на Стефан Командарев (2014)

(Германија/Бугарија/Македонија/Хрватска)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Skopje Film Festival, Македонија, 2015 

 SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015

Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014

International Film Festival of India, Гоа, 2014

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2014

Warsaw Film Festival, Полска, 2014

Haifa International Film Festival, Израел, 2014

CinEast Central and Eastern European Film Festival, Луксембург, 2014

AltCine Panorama of European Cinema, Грција, 2014

Mostra International de Cinema, Сао Пауло, Бразил, 2014

Arras Film Festival, Франција, 2014

 

 

„До балчак“ во режија на Столе Попов (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016

Balkan New Film Festival, Шведска/Норвешка, 2016

Balkan Days, Германија, 2016

Nancy Lorraine International Film Festival, Франција, 2015 

Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 - Најдобра женска улога

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2015 

 International Cinematographers’ Film festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

 

 

„Деца на сонцето“ во режија на Антонио Митриќески (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

International Film Festival, Варна, Бугарија, 2015  

Macedonian Cinema Days - Film Festival, Хурствил, САД, 2015

Tetovo Film Festival, Македонија, 2015

FEST International Film Festival, Србија, 2015  

Beijing International Film Festival, Кина, 2015 

 Beloit International Film Festival, САД, 2015 (Официја конкуренција)

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 - Најдобар долгометражен филм

Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2014 (Официја конкуренција)

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

 

 

„Инферно“ во режија на Винко Модерндорфер   (2014)

(Словенија/Македонија/Хрватска/Србија)

Фестивали на кои е прикажан:

Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 - Втората награда „Живојин Жика Павловиќ“

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Skopje Film Festival, Македонија, 2015

SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015

Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014

Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014

Festival of Slovenian Film, Portoroz, Словенија, 2014

CINEMED – International Mediterranean Film Festival, Монпеље, Франција, 2014

 

 

„Такви се правилата“ во режија на Огњен Свиличиќ (2014)

(Хрватска/Франција/Србија/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 - Специјално признание

Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2015 - „Златна мимоза“ за најдобар филм, најдобро сценарио и најдобар актер

Instanbul Internationa Film Festival, Турција,  2015

Minneapolis St. Paul International Film Festival, САД, 2015

Crossing Europe Filmfestival Linz, Австрија, 2015

IndieLisboa Film Festival, Lisbon, Португалија, 2015

Seattle International Film Festival, САД, 2015

Sydney International Film Festival, Австралија, 2015

Olhar de Cinema Film Festival, Куритиба, Бразил, 2015

Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2015

Pula Film Festival, Хрватска, 2015

Skopje Film Festival, Македонија, 2015

Palm Springs International Film Festival, САД,  2015

Tromso International Film Festival, Норвешка, 2015

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015

Vilnius International Film Festival, Литванија, 2015

Venice Film Festival, Италија,  2014 - Награда за најдобар актер во програма „Хоризонти“

Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014

Haifa International Film Festival, Израел, 2014

Warsaw Film Festival, Полска, 2014 - Најдобра режија

Festival of Mediterranean Film – Cinemed, Montpellier, Франција, 2014

Thessaloniki  International Film Festival, Грција, 2014

Film Festival Cottbus, Германија, 2014 - Најдобар актер

Stockholm Film Festival, Шведска, 2014 - Најдобра кинематографија, Најдобра женска улога и Најдобра машка улога

Kolkata International Film Festival, Индија, 2014

Tallinn “Black Nights” Film Festival, Естонија, 2014

Singapore International Film Festival, Сингапур, 2014

Dubai International Film Festival, ОАЕ, 2014

Minsk Film Festival, Белорусија,  2014 - Најдобар актер

 

 

„Споменик на Мајкл Џексон“ во режија на Дарко Лунгулов (2014)

(Србија/Германија/Хрватска/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

Cluj Film Comedy Festival, Романија, 2015

Cairo International Film Festival, Египет, 2015

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Indy Film Fest, Индијанаполис, САД, 2015 

VOICES Festival, Вологда, Русија, 2015 - Најдобро сценарио

Nashville Film Festival, САД, 2015 - Награда од жири и Награда за најдобар актер

Festival of Eastern and Central European Film, Руен, Франција, 2015  -  Награда од жири

Monte Carlo Comedy Film Festival 2015 - Специјално признание за најдобро сценарио

Nis Film Festival of Actors’ Achievements, Србија, 2015 - Гран при NAISA за најдобро актерско остварување, награда ФИПРЕСЦИ

 CineDays Festival of European Film, Македонија, 2015

FEST International Film Festival, Белград, Србија, 2015

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015

Cleveland International Film Festival, САД, 2015

Minneapolis International Film Festival, САД, 2015

New Port Beach International Film Festival, САД, 2015

Eastern European Film Festival, Лима, Перу, 2015

Pune International Film Festival, Индија, 2015

Jameson Dublin International Film Festival, Ирска, 2015

Febiofest, Prague, Република Чешка, 2015 

 Santa Barbara International Film Festival, САД, 2015  - Најдобар источноевропски филм

Goteborg Film Festival, Шведска, 2015

Trieste Film Festival, Италија, 2015 

Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2015 

International Film Festival Love & Anarchy, Хелсинки, Финска, 2014

Raindance Film Festival, Велика Британија, 2014

Filmfest Hamburg, Германија, 2014

International Antalya Golden Orange Film Festival, Турција, 2014

Minsk International Film Festival “Listapad”, Белорусија, 2014

Arras Film Festival, Франција, 2014  

Bangalore International Film Festival, Индија, 2014

Chennai International Film Festival, Индија, 2014

International Film Festival of India, Гоа, 2014

Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014

„Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014

Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2014 - Специјално признание на жири

Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014  

Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2014  - „Златна мимоза„ за најдобар филм 

 Pula Film Festival, Хрватска, 2014

Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2014

 

 

 „Соба со пијано“ во режија на Игор Иванов  (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015

Macedonian Film Festival, Toronto, Канада, 2014

International Film Festival “Love Is Folly”, Варна, Бугарија, 2014

„Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014

Chicago International Film Festival, САД, 2014

Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014

International Film Festival FEST Belgrade, Србија, 2014

Sofia International Film Festival, Софија, Бугарија, 2014

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2013

 

 „Балканот не е мртов“ во режија на Александар Поповски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015

ODA – Tetovo International Film Festival, Македонија, 2014

BaNeFF Balkan New Film Festival, Стокхолм, Шведска, 2014

Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово,  2013

Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013

ONE Country ONE Film - Apchat International Film Festival, Франција, 2013

 

„Трето полувреме“ во режија на Дарко Митревски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

International Young Audience Film Festival Ale Kino!, Полска, 2013

Annual Lenore Marwil Jewish Film Festival, Detroit, САД, 2013

Charlotte Jewish Film Festival, САД, 2013

Miami Jewish Film Festival, САД, 2013 

Atlanta Jewish Film Festival, САД, 2013

Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2013

Toronto Jewish Film Festival, Канада, 2013

Beijing International Film Festival, Кина, 2013

St. Petersburg International Jewish Film Festival, Русија, 2013

Jewish Film Festival, Calgary, Канада, 2013

Vancouver Jewish Film Festival, Канада, 2013

Palm Beach Jewish Film Festival, САД, 2013

Denver Jewish Film Festival, САД, 2013

Sarajevo Jewish Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

Tiburon International Film Festival, САД, 2013

Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013

Let's CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2013

Festival of Tolerance - Zagreb Jewish Film Festival, Хрватска, 2013

Prague International Film Festival - Febiofest, Република Чешка, 2013

Palm Springs International Film Festival, Палм Спрингс, САД, 2013 

 International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

 

 

„Скопје Ремикс“ во режија на Борјан Зафировски, Огнен Димитровски, Јане Алтипармаков, Синиша Евтимов, Вардан Тозија, Даријан Пејовски, Срѓан Јaнакиевиќ, Бојан Трифуновски, Саша Станишиќ, Ѓорче Ставрески (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014

Sound and Vision Film Festival, Мајданпек, Србија, 2013

Balkan Film Fest, Лублин, Полска, 2013 

 Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013 -  Специјална награда од жири

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Festival Diese, Дижон, Франција, 2012

Author Film Festival, Белград, Србија, 2012


„Жената што си ги избришала солзите“ во режија на Теона Митевска   (2012)   

(Македонија/ Германија/ Словенија/ Белгија)

Фестивали на кои е прикажан:

Portoros Film Festival, Словенија, 2013

Kaunas International Film Festival, Литванија, 2013

Fest Film Kosova HNF, Косово, 2013

International Film Festival of Urugay, Уругвај, 2013

Journees du Film Mediteraneen d'Alger, Алжир,  2013

Women Make Waves Film Festival, Тајван, 2013

St. Petersbourg International Film Festival, Русија, 2013

International Women's Film Festival, 2013

Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Berlin International Film Festival - Berlinale, Германија, 2012

Skopje Film Festival, Македонија, 2012

Crossing Europe Film Festival, Линц, Австрија, 2012

International Film Festival Cinema Jove, Валенсија, Шпанија 2012

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Brasilia International Film Festival, Бразил, 2012

European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012

Two Riversides International Film Festival, Полска, 2012

Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2012 - „Златна мимоза“ за најдобра камера

Espoo Cine International Film Festival, Финска, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Busan International Film Festival, Кореја, 2012

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Trieste International Film Festival, Италија, 2012

Festival des Arcs, Белгија, 2012

Namur Film Festival, Белгија, 2012

Pristina Film Festival, Косово, 2012

Chennai International Film Festival, Индија, 2012

Panorama of European Cinema Festival, Грција, 2012

Muces Film Festival, Шпанија, 2012

Kolkata International Film Festival, Индија, 2012

Regiofun Film Festival, Полска, 2012

Macedonian Film Festival, Канада, 2012

Malaga Film Festival, Шпанија, 2012

International Crime and Punishment Film Festival, Турција, 2012

Galway Film Fleadh, Ирска, 2012

European Film Awards, Малта, 2012

 

 

Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски (2011)

(Македонија/ Србија)

Фестивали на кои е прикажан: 

San Sebastian International Film Festival, Шпанија, 2014

Salt LakeCity Film Festival, САД, 2013

Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013

Аye Aye Film Festival, Франција, 2013

Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013

Asterfest,Струмица, Македонија, 2012

Targowa Street Film & Music Festival, Лоѓ, Плска, 2012

International Film Festival Cinema Mundi, Република Чешка, 2012 - Award

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012 - Audience Award

Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 - Best Screenplay

Bruno Cinema Mundi International Film Festival, Република Чешка, 2012

Jecheon International Music&Film Festival, Кореа, 2012

Lille International Film Festival, Франција, 2012

Film Festival “Mlodzi i Film”, Козалин, Полска, 2012

Chicago International Music & Film Festival, САД, 2012

Montevideo 30th International Film Festival, Уругвај, 2012

Berlin Comedy Film Festival, Германија, 2012

Kosice Film Festival, Словачка, 2012

Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012

Otok, Int. Film Festival, Izola, Словенија, 2012

Favourites Film Festival, Berlin, Германија, 2012

Lille Film Festival, Франција, 2012

Florence Intl. Film Festival, Италија, 2012

Jakarta Film Festival, Jakarta, Индонезија, 2012

Divan Film Festival, Романија, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Macedonian Film Festival, Австралија, 2012

Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2011 - "Crystal Globe" Award for Best Film

 Montenegro Film Festival, Хергег Нови, 2011 - "Golden Mimosa" for Best Male Role

International Film Festival PriFilmFest, Kosovo, 2011 - "Golden Goddess “Special Jury Prize

Euro-Mediterranean Film Fest, Копер, Словенија, 2011 - FEDEORA Critics Award

International Film Festival Cottbus, Германија, 2011 - DIALOGUE Prize for Intercultural Communication

Prizren Film Festival, Косово, 2011 - Best Actor Award

Tirana International Film Festival, Албанија, 2011 - Best Film Award and MEDIA Award

European Film Festival Palic, Србија, 2011 

Ferizaj film Festival, Косово, 2011

Mojkovac Film Festival, Црна Гора, 2011

Kragujevac Film Days, Србија, 2011

Motovun Film Festival, Хрватска, 2011

Film Screenplay Festival Vrnjacka Banja, Србија, 2011

Film Meetings Festival, Nis, Србија, 2011

Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2011

Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2011

Sligo New Music Film Festival, Ирска, 2011

Gijon International Film Festival, Шпанија, 2011

Kolkata Film Festival, Индија, 2011

Leskovac International Film Festival, Србија, 2011

Belgrade  Author’s Film Festival, Србија, 2011

 

 

„Ова не е американски филм“ на Сашо Павловски (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Bridge Film Fest, Косово, 2014

Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово, 2013

European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012

Balkan Film Festival, Полска, 2012

SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012

Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Petaluma Film Festival, Калифорнија, САД, 2012

Chennai International Film Festival, Tamil Nadu, Индија, 2011

Kolkata Film Festival, Индија, 2011

 

 

„Парада“ во режија на Срѓан Драгојевиќ  (2011)

(Србија / Македонија / Хрватска / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013

Berlin International Film Festival - Berlinale, Германија, 2012  - Награда од публика во програмата Панорама, посебно признание од екуменското жири, награда Victory Column од читателското жири "Siegessäule" 

Skopje Summer Festival, Македонија, 2012

Vilnius International Film Festival "Kino Pasavaris", Литванија, 2012  

Da Sodoma a Hollywood - Torino LGBT Film Festival, Италија, 2012 - Награда од публика

Transylvania International Film Festival, Романија, 2012    

Cinema City International Film Festival, Србија, 2012 -  Награда од публика

Galway Film Fleadh, Ирска, 2012 - Најдобар интернационален филм

Sydney Film Festival, Австралија, 2012

Jerusalem International Film Festival, Израел, 2012

Monthly movie club - Tel Aviv International LGBT Film Festival, Израел, 2012

Odessa International Film Festival, Украина, 2012 

European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012

Pula Film Festival, Хрватска, 2012 - „Златна Арена“ за најдобро сценарио и најдобра женска улога

Festroia - International Film Festival Setubal, Португалија, 2012 - Награда од публика и „Златен делфин“ за најдобар филм

MedFilm Festival of Mediterranean Cinema, Рим, Италија, 2012 - Гран при за најдобар филм

Cinemed - Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012  - Награда од публика

European Film Awards, Малта, 2012  

Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2012 - Награда од публика

Nis Film Festival, Србија, 2012 - Награда за најдобра машка улога

Sofest Film festival, Sopot, Србија, 2012 - Гран при за најдобра монтажа и најдобра актерка

Film Screenplay Festival, Врњачка Бања, Србија, 2012 - Најдобро оригинално сценарио

 Puchon International Fantastic Film festival, Јужна Кореја, 2012

Two Riversides - Film and Art Festival, Полска, 2012

 

 

„Состојба на шок“ во режија на Андреј Кошак (2011)

( Словенија / Македонија / Бугарија / Србија / Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан: 

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012

FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2012

 International Film Festival Bratislava, Словачка, 2012

Comedy Cluj International Film Festival, Клуж, Романија, 2012

Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2012

Netherlands Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012

Lescovac International Film Festival, Србија, 2012

Festival of Slovenian Film, Порторож, 2012 - Специјално признание од жири

CineDays Festival of European Film, Македонија, 2011

 

 

„Духот на Баба Илонка“ во режија на Томислав Жаја  (2011) 

( Хрватска / Македонија / Австрија)

Фестивали на кои е прикажан:

Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013

International Children's Festival, Шибеник, Хрватска, 2012

Pula Film Festival, Хрватска, 2011

 

 

„Малиот Бог на Љубовта“ во режија на Жељко Сошиќ  (2011)

( Црна Гора/ Македонија / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

Vsetin Film Marathon – Cinema Montenegro, Република Чешка, 2014

Film Fest Kosova "Goddes on the Throne", Приштина, Косово, 2013 - Награда за Најдобра режија и  Најдобра женска споредна улога

Balkan Florence Express Film Festival, Фиренца, Италија, 2012

Montenegro Film Festival of the Mediterranean, Црна Гора, 2012

Motovun Film Festival, Хрватска, 2012

SouthEast European Film Festival, Париз, Франција, 2012

Days of Montenegrin Cinema, Загреб, Хрватска, 2012

Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2011 - Награда „Живко Николиќ“

CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011

 

 

„Мајки“ во режија на Милчо Манчевски  (2010)

(Македонија / Франција / Бугарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015

Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013

"Europe on Screen" Film Festival, Џакарта, Индонезија, 2013

Alpe Adria Cinema Trieste Film Festival, Италија, 2012

Macedonian Film Festival, Австралија, 2012

East by SouthEast Film Festival, Копенхаген, Данска, 2012

Minsk International Film Festival Listаpad, Белорусија, 2011 - „Сребрена награда“ за филмот како уметнички феномен

Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2011 - Награда за режија

FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2011 - Награда од критика за најдобар филм „Небојша Џукелиќ“ и специјална награда од жири во категорија “Europe ut of Europe„

Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2011 - добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)

International Film Festival Cinema Mundi, Полска, 2011

Cleveland International Film Festival, САД, 2011

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011

Vilnius International Film Festival "Kino Pasavaris", Латвија, 2011

Istanbul International Film Festival, Турција, 2011

Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival, Шпанија, 2011

Open City Docs Fest, Лондон, Велика Британија, 2011

Scottsdale International Film Festival, САД, 2011

Pula International Film Festival, Хрватска, 2011

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2011

La Casa Encendida, Мадрид, Шпанија, 2011

Transylvania International Film Festival Cluj, Сибиу, Романија, 2011

Moscow Film Festival, Русија, 2011

Warsaw International Film Festival, Полска, 2011

Syracuse International Film Festival, САД, 2011

Semana de Cinema Experimental, Мадрид, Шпанија, 2011

International Film Festival of Индија, Гоа, 2011

International Film Festival PriFilmFest, Приштина, Косово, 2011 

Toronto International Film Festival, Канада, 2010

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”,  Битола, Македонија, 2010

Sao Paulo International Film Festival, Бразил, 2010

 

 

„Војната заврши“ во режија на Митко Панов (2010)

(Македонија / Швајцарија)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014

Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013

Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2012

Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012

SouthEast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011 - Специјална награда

Balkan Film Festival, Odense, Данска, 2011

International Film Festival PriFilmFest, Приштина, 2010 - Добитник на  „МЕДИА“ награда

Tirana International Film Festival, Албанија, 2010 - Најдобар балкански филм

 International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2010

Solothurn Film Festival, Солотурн, Швајцарија, 2010

Kino in der Reitschule, Берн, Швајцарија, 2010

Gotham Screen International Film Festival, Њујорк, САД, 2010

European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010

 

 

„Некои Поинакви Приказни“, омнибус од пет кратки филмови режирани од млади режисерки од Словенија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Македонија-Марија Џиџева (2010)

(Хрватска/ Македонија / Србија / Словенија / Босна и Херцеговина / Ирска)

 Фестивали на кои е прикажан:

Galway Film Fleadh, Ирска, 2011

City of Women International Festival of Contemporary Arts, Словенија, 2011

Pune International Film Festival, Индија, 2011

Goteborg International Film Festival, Шведска, 2011

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011

Creteil International Woman's Film Festival, Франција, 2011

South East European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011

Pula Film Festival, Хрватска, 2010 - Добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)

European Film Festival Palic, Србија, 2010 - Специјално признание

Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2010 - Специјална награда од жири

Film Screenplay Festival, Vrnjacka Banja, 2010 -3то место за најдобро сценарио

Festival of Slovenian Film, Порторож, 2010 - Награда за костимографија (за словенскиот дел од филмот)

European Film Fest - Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2010 - Награда од публика

Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2010

Taormina International Film Festival, Италија, 2010

Sopot National Festival, Србија, 2010

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010

Motovun International Film Festival, Хрватска, 2010

National Acting Festival, Ниш, Србија, 2010

World Film Festival, Montreal, Канада, 2010

International Film Summerfest Durres, Албанија 2010

National Film Fest, Мостар, Босна и Херцеговина, 2010

National Film Fest, Мојковац, Црна Гора, 2010

International Film Festival, Варшава, Полска, 2010

International Cinematographers’ Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2010

Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2010

Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2010

Serbian Film Festival, Сиднеј, Мелбурн, Перт - Австралија, 2010

Carthage Film Festival, Тунис, 2010

Mannheim-Heidelberg International Film Festival (Art of Cinema), Германија, 2010

Cairo International Film Festival, Каиро, Египет, 2010

International Film Festival, Kerala, Индија, 2010

Chennai International Film Festival, Индија, 2010

 

 

Како да ме нема“  во режија на Хуанита Вилсон   (2010)

(Ирска / Македонија / Шведска)

Фестивали на кои е прикажан: 

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015

 Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2012 - Прва награда

Phoenix Film Festival, САД, 2011 - Награда за најдобар филм

Istanbul International Film Festival, Турција, 2011 -  добитник на  “FACE” награда од Советот на Европа

Annual Irish Film & Television Awards, 2011 - награда за најдобар режисер, најдобро сценарио и најдобар филм

Cinema for Peace Berlin, Германија, 2011

Palm Springs International Film Festival, САД, 2011

Jameson Irish Film Festival, Ирска, 2011

San Luis Obispo International Film Festival, САД, 2011

International Film Festival Breda, Холандија, 2011

Creteil International Women's Film Festival, Франција, 2011

WorldFest - Houston Independent International Film Festival, САД, 2011

International Women’s Film Festival in Seoul, Јужна Кореја, 2011

Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010

Toronto International Film Festival, Канада, 2010

Haifa International Film Festival, Израел, 2010

Zagreb Film Festival, Хрватска, 2010

Cairo International Film Festival, Египет, 2010 - Добитник на „Сребрена пирамида“

 

 

„Мисија Лондон“ во режија на  Димитар Митовски   (2010)

(Бугарија / Македонија / Унгарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

Divan Film Festival, Романија, 2013

Motovun Film Festival, Croatia, 2011 - Добитник на „Непоткуплива награда“

 Мoscow International Film Festival, Русија, 2010

International Film Festival, Братислава, Словачка, 2010

Hungarian Film Week, Унгарија, 2010

Sofia International Film Festival, Бугарија, 2010

CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2010

"Golden Rose" Bulgarian Feature Film Festival, Варна, Бугарија, 2010

 

 

 „Татко“ во режија на Шќипе Дука (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

Tirana International Film Festival, Албанија, 2013

 

 

„Созерцание“ во режија на Иво Трајков (2009)

(Македонија / Чешка)

Фестивали на кои е прикажан: 

European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010

Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010

Karlovy Vary International Film Festival, Чешка, 2009

Montreal World Film Festival, Канада, 2009

Finale Plzen Film Festival, Чешка, 2009

Durres International Film Summerfest, Албанија, 2009

Skopje Film Festival, Македонија, 2009

Macedonian Film Festival, Њујорк, САД, 2009

 

 

„Исток Запад Исток“ во режија на Герѓ Џовани (2009)

(Македонија/ Албанија/ Италија)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2009