КРАТКОМЕТРАЖНИ

 

 

„Амби“, во режија на Марија Апчевска (2017) 

Фестивали на кои е прикажан:

Fest New Directors/New Films Festival, Португалија, 2017

Hollyshorts Film Festival, САД, 2017

Manaki Brothers - International Cinematographers Festival, Македонија, 2017

Kinenova International Film Festival, Македонија, 2017

Timishort Film Festival, Романија, 2017

Free Zone Film Festival, Србија, 2017

Tirana International Film Festival, Албанија, 2017

Torino Film Festival TSFM, Италија, 2017

Short Waves International Film Festival, Полска, 2018

BUFF International Film Festival, Шведска, 2018

 

 

„Допир“, во режија на Стојан Вујичиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

SIFF - Switzerland International Film Festival, Швајцарија, 2017 

Lamezia Film Fest, Италија, 2017

Cinedays - Festival of European Film, Македонија, 2017

Near Nazareth Festival, Израел, 2017

Short and sweat Film Festival, САД, 2017

Asia South-East Short Film Festival, Индија, 2017 -  Honorable mention award

AltFF Alternative Film Festival, Канада, 2017

Out of the can Film Festival, Велика Британија, 2017

Nottingham International Microfilm Festival, Велика Британија, 2017

Tianchana Fest, Мексико, 2018

Euregion Film Fest, Холандија, 2018

Findecoin - Independent International Short Film festival "The Day is short", Венецуела, 2018

 

 

„48“, во режија на Владимир Митревски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Gozo Film Festival, Малта, 2017

BEAST International Film Festival, Португалија, 2017

Nida Short Film Festival, Литванија, 2017

Goa Short Film Festival, Индија, 2017

Los Angeles CineFest, САД, 2017

Manaki Brothers - International Cinematographers Festival, Македонија, 2017

International Short Film Festival 'Film Front", Србија, 2017

MED Film Festival, Италија, 2017

Mud Film Awards, Cinema Miseriocordia, Италија, 2017

Montevideo Fantastico, Уругвај, 2017

Independent Days International Film Festival, Германија, 2017

The FINDECOIN - Independent International Short Film Festival "The day is short", Венецуела, 2017

Cinema of the World, Индија, 2017

Largo Film Award, Швајцарија, 2017 - Добитник на Гранд При

 

 

„Разговор за животот“ во режија на Агим Абдула (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

PriFilmFest, Косово, 2017

AM Egypt Film Festival Cairo, Египет, 2017

Miami Epic Film Festival, САД, 2017

Link International Film Festival, Велика Британија, 2017

Balkan Film and Food Festival, Албанија, 2017

Delhi Shorts, Индија, 2017

AFC Global Fest, Индија, 2017

Mumbai Shorts, Индија, 2017

Balkan Can Kino Film Festival, Грција, 2017

 

 

„Борба за смрт“ во режија на Елеонора Венинова (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

Pula Film Festival, Хрватска, 2017

Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017

SEE Film Festival, Франција, 2017

South East European Film Festival, САД, 2017

Regensburg Short Film Week, Германија, 2017

Vilnius Film Festival- Kino Pavasaris, Литванија, 2017

Izmir International Short Film Festival, Турција, 2016 – Golden Cat Award втора награда за најдобар интернационален филм

Drama International Film Festival, Грција, 2016 - Специјална награда за најдобра машка улога

Montreal World Film Festival, Montreal, Канада, 2016

Encounters Short Film and Animation Festival, Велика Британија, 2016

Athens International Film Festival, САД, 2016

Kinenova Skopje, Македонија, 2016

Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria, Шпанија, 2016

Bogotashorts, Bogota, Колумбија, 2016

Goa Arts and Literature Festival, Индија, 2016

Ohrid Film Festival, Македонија, 2016

Filmski Front Festival, Novi Sad, Србија, 2016

Tirana International Film Festival, Албанија, 2016

Manaki Brothers Film Festival, Македонија, 2016

Linea d'Ombra - Festival Culture Giovani, Италија, 2016

Jagran Film Festival, Индија, 2016

Tuzla International Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Live at Heart Festival, Orebro, Шведска, 2016

Skopje Film Festival, Skopje, Македонија, 2016

Macedonian Cinema Days, Австралија, 2016

 

 

„Брат за еден ден“ во режија на Стојан Вујичиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Cinedays, Македонија, 2015  

The New Classic Cinema Film Festival, САД , 2016

Los Angeles CineFest, Los Angeles, САД, 2016  

SILA FESTIVAL 2016, Италија, 2016

Fisheye Film Festival, Велика Британија, 2016 

Arroios Film Festival, Португалија, 2016 

TIF Video Challenge, Nicosia, Cyprus, 2016 

Manaki Brothers international film festival, Македонија, 2016

5th Delhi Shorts International Film Festival, Индија, 2016 

Balkans Beyond Borders (BBB), Sofia, Бугарија, 2016

Children’s Film Festival, Bangladesh, 2017

 

 

„Роденден“ во режија на Косара Митиќ (2015) 

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2016

The Budapest Short International Film Festival, 2016

KIN International Women's Film Festival, Јереван, Ерменија, 2016

 

 

"Пепи и Муто" во режија на Ѓорѓи Унковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE Film Festival, Нингбо, Кина, 2016

La Guarimba Film Festival, Италија, 2016

ContraVision Filmfestival, Германија, 2016 

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2015

 


"Долу од рајот" во режија на Саша Станишиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Kinosmena Short Film Festival, Белорусија, 2016

Cyprus Short Film Festival, Кипар, 2016

Tirana Film Festival, Албанија, 2016

Euroshorts, Полска, 2016

International short & independent film festival (ISIFF), Бангладеш, 2016

FreeNetWorld, Србија, 2016

 

 

"Карма" во режија на Владимир Митревски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

HollyShorts, САД, 2015

Shortz! Film Festival, САД, 2015 - Прво место од жирито

Los Angeles Cine Fest, САД, 2015

12 Months Film Festival, Романија, 2015

Film Festival herceg Novi, Црна Гора, 2015

Trenton Film Festival, САД, 2015

Indie Film Festival, USA, 2015

Roma Cinema Doc, Италија, 2015 - Најдобар интернационален краток филм

Blackbird Film Fest, САД, 2015 - Најдобар наративен краток филм

Shortest International, Малта, 2015

Cinedays - European Film Festival, Македонија, 2015

Southway Film Fest, Украина, 2015

Manchester Film Festival, Велика Британија, 2015

Broke Knuckle Film Festival, САД, 2015

Skopje Film Festival, Македонија, 2015

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015 

Southampton International Film Festival, Велика Британија, 2016

ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија

 

 

„Убаво време за умирање“ во режија на Сенад Абдули

Фестивали на кои е прикажан:

Sound and Visions Festival, Србија, 2015

Watch Out! Tetovo Film Festival, Македонија, 2015

International and Animation Short Film Festival Mecal Pro, Barcelona, Spain, 2015, Барселона, Шпанија, 2015

Tirana Film Festival, Албанија, 2014 

"Eastern Neighbours" Film Festival, Хаг, Холандија, 2014

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014

Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2014

Bridge Film Fest, Косово, 2014

“Nine Eleven” Film Festival, Косово, 2014 - Награда за најдобра актерка

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014 - Награда „Ацо Алексов“ за најдобар автор

South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014

 

 

„Пештерата“ во режија на Ахмед Гонеими  (2014)

(Египет/ Македонија) 

Фестивали на кои е прикажан:

ASTERFEST International Film Festival, Струмица, Македонија, 2015 - Специјална награда „Старозлатен проектор“

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

Rotterdam International Film Festival, Холандија, 2014

Santa Barbara International Film Festival, САД, 2014

 

 

„Намини бар еднаш“ во режија на Косара Митиќ (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Odense International Film Festival, Данска, 2015

ContraVision Film Festival, Германија, 2015

Short Film Festival Leuven, Белгија, 2014

CinEast International Film Festival, Луксембург, 2014

Ozu Film Festival, Болоња, Италија, 2014

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014

Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014

International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2014

Hamburg International Short Film Festival, Германија, 2014

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

Belgrade Short and Documentary Film Festival, Белград, Србија, 2014

Euroshorts- International Short Film Festival, Полска, 2013

Film Front - International Short Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013 

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Cinema da Mare Film Festival, Италија, 2013

Montenegro Film Festival, Herceg Novi, Црна Гора, 2013

Awantura Festival – Film Forum Zadar, Хрватска, 2013  

 

 

„Влакна“ во режија на Елеонора Венинова (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Canada International Film Festival, 2016 - Најдобар трилер

Auteur Film Festival, Белград, Србија, 2015

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014

International Short Film Festival, Драма, Грција, 2014

Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014

Southeast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2014

North Hollywood CineFest, Лос Анџелес, САД, 2014

Worldfest-Houston Film Festival, САД, 2014 - Златно реми во категорија краткометражен трилер/мистерија

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

Festival of European Film - Cinedays, Скопје, Македонија, 2013 

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

 

 

„409“ во режија на Даријан Пејовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

IBAFF Festival Internacional de Cine de Murcia, 2014

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

 

 

„Игра и спас“ во режија на Горан Тренчовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Tracce Cinematographiche Film Fest, Nettuno, Рим, Италија, 2014

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014

Kosice Film Fest, Словачка, 2014

Other Movie, Luagno Film Festival, Швајцарија, 2013

Shortz Video/Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Short Film Festival “I See God”, Москва, Русија, 2013

 SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013 

Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2013

Skopje Film Festival, Македонија, 2013

 

 

„Материјал за аудиција“ во режија на Ѓорче Ставрески (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Four River Film Festival, Хрватска, 2015

SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 - Најдобар краткометражен филм

Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

Bogoshorts, Bogota Short Film Festival, Колумбија, 2013 - Најдобар краткометражеен филм

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013

 

 

„Човекот со чудна навика да ме удира со чадор по глава“ во режија на Вардан Тозија (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015

Four River Film Festival, Хрватска, 2015

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013 - 3то место

Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013

ONE Country ONE Film Apchat International Film Festival, Франција, 2013

Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2013

Divan Film Festival, Романија, 2013

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

Motovun Film Festival, Хрватска, 2013

SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013 - Најдобар краткометражен филм

Luxor Egyptian and European Film Festival, Египет, 2012 - Награда „Сребрен Џед“

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Seminci-Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2012 - Гран при за најдобар краткометражен филм

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Tirana International Film Festival, Албанија, 2012

FESTROIA International Film Festival, Сетубал, Португалија, 2012

Gulf Film Festival, Дубаи, ОАЕ

 

 

„Шумарот“ во режија на Изер Алиу (2012)
(Норвешка/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016

Premiers Plans Film Festival, Франција, 2014 -  Награда на жирито за филм на европскте школи и Награда од студентите на Анжер - филмови на европскте школи

Festival ZUBROFFKA, Полска, 2013 - Награда за најдобра камера

Poznan International Young Audience Film Festival Ale Kino, Полска, 2013

Rencontres Henri Langlois Festival International des Ecoles de Cinema, Poitiers, Франција, 2013 - Награда од студентско жири and Специјална награда од жири

The Golden Elephant - International Children's Film Festival, Индија, 2013

Alcine - Alcala de Henares Film Festival, Шпанија, 2013

Chicago International Children's Film Festival, САД, 2013 - Најдобар краткометражен игран филм

International Festival Signes de Nuit, Париз, Франција, 2013

Central and Eastern European Film Festival "CinEast", Луксембург, 2013 - Награда од публика за најдобар краток игран филм

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Dokufest - International Documentary and Short Film Festival, Призрен, Косово, 2013

Big Sur International Short Film Screening Series, Калифорнија, САД,  2013

Love&Anarchy - Helsinki International Film Festival, Финска, 2013

Norwegian Short Film Festival, Норвешка, 2013 - Награда за најдобар краток филм и Награда „Песочен часовник“ за најдобро сценарио од Здружение на писатели на Норвешка

Roshd International Educational Film Festival, Техеран, Иран, 2013

Tetova International Film Festival (ODA), Тетово, Македонија, 2013 - Најдобра режија

Asterfest - International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 - Најдобар краткометражен филм

Skopje Film Festival, Македонија, 2013

Minimalen Short Film Festival, Норвешка, 2013 - Почесно признание

Norwegian International Film Festival, Норвешка, 2012 - АМАНДА награда за најдобар краткометражен филм

Bergen International Film Festival , Норвешка, 2012 - Најдобар краткометражен филм

Verdal International Film and Theatre Festival, Норвешка, 2012

Den norske studentfilmfestival, Норвешка, 2012 - Најдобра камера 

Norwegian Short Film Festival, Гримштад, Норвешка 2012

 

 

„Недовршена приказна“ во режија на Наум Михајловски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

Skopje Film Festival, Македонија, 2012

Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 - Специјална награда од жири

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Famu Fest – Prague, Република Чешка, 2012

 

 

Бардо“ во режија на Марија Апчевска (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016

Four River Film Festival, Хрватска, 2015

ShorTS-International Film Festival, Трст, Италија, 2015

Children's India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014

Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

Berlin International Film Festival - Berlinale, Германија, 2012  

International Film Festival "Dream Fest Cinema", Слатина, Романија, 2012  - Најдобар краткометражен филм

Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2012 - Најдобар краткометражен филм во програма Глобална фикција; „Ацо Алексов“ награда за најдобар млад автор

Irish Film Institute Family Festival, Ирска, 2012

Adana Golden Boll Film Festival, Tурција, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012 -  Најдобар краткометражен филм 

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012 - Мала Златна Камера 300 - специјална награда за кинематографија

Cinemed - Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012 - Награда 'Cinecourts' 

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

 

 

„Митот за Сара“ во режија на Саша Станишиќ (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013

SEE a Paris South - East European Film Festival, Франција, 2012

IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012

Divan Film Festival, Романија, 2012

Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012

Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2011

CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011

 

 

„Г-ѓа Рубин“ во режија на Костадин Анастасов  (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Alternato Milano Film Festival, Италија, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

 

 

„Жарче“ во режија на Томислав Алексов (2011)

Фестивали на кои е прикажан: 

Children's India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012

Divan Film Festival, Романија, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

VREVA - Street Festival of Activism, Србија, 2012

Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 - Special Jury Mention

 

 

„Епизодист“ во режија на Игор Алексов (2011)      

Фестивали на кои е прикажан: 


TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013

Asterfest International Short Film festival, Струмица, Македонија, 2012

Riverside International Film Festival, Los Angeles

Riverside International Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012

IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012

Divan Film Festival, Романија, 2012

HollyShorts Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012 - Најдобар меѓународен краткометражен филм

Healdsburg International Short Film Festival, Калифорнија, САД, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Macedonian Film Festival, Австралија, 2012

Silent River Film Festival, Ирвајн/Калифорнија, САД, 2012 - Награда "River Pearl" за најдобра женска улога

Los Angeles International Underground Film Festival, Лос Анџелес, САД - Најдобар наративен краткометражен филм & Награда за најдобра режија

Festival of European Film - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Mаcedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2012

Fenetre Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

Alexandria Film Festival, Александрија, САД, 2012

Macedonian Film Festival, Tоронто, Канада, 2011

Skopje Film Festival, Македонија, 2011 - Гран при во компетиција на краткометражен филм

 

 

„Oбраз“ во режија на Стефан Сидовски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film & Food  Festival, Поградец, Албанија, 2014

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014

San Gio Verona Video Festival, Италија, 2013 -  Најдобро сценарио и специјална награда „Солидарета“

International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013

IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012

ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Египет, 2012

Divan Film Festival, Романија, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

VREVA - Street Festival of Activism, Србија, 2012

CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011

 


„Девојчето со кибритчињата“ во режија на Филип Матевски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014

Children's India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014 -  Најдобар краткометражен филм

Филмски фестивал за деца и млади Giffoni Macedonia, 2013

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

„Бош“ Мултимедијален Арт Фестивал, Гевгелија, Македонија, 2013

Cairo International Film Festival for Children, Eгипет, 2012

IN THE PALACE  International Short Film Festival, Бугарија, 2012

Sound and Vision Multimedia Festival, Белград, Србија, 2012

International Film Festival "Dream Fest Cinema", Слатина, Романија, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

VREVA - Street Festival of Activism, Србија, 2012

Macedonian Film Festival, Австралија, 2012

CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011 

 

 

„Магдалена“ во режија на Андреј Цветановски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

Skopje Film Festival, Macedonia, 2011

 

 

„Синот“ во режија на Марко Ѓоковиќ (2011) 

Фестивали на кои е прикажан:

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014

International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013

International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013

TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013

Festival of Central and Eastern European Film GO EAST, Визбаден, Германија, 2012

IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012  

Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2012  

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

VREVA Film Festival, Србија, 2012


 

„Крајот на Светот“ во режија на Јани Бојаџи  (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Divan Film Festival, Романија, 2013

Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013

Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2012

Regensburg Short Film Festival, Германија, 2012

International Film and Music Festival Kustendorf, Србија, 2012

Skopje Film Festival, Македонија, 2012

IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012

ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Eгипет, 2012

Sapporo Short Fest, Jапонија, 2012

One Country One Film, Франција, 2012

International Film Festival Kratkofil Plus, Босна и Херцеговина, 2012

Tabor Film Festival, Хрватска, 2012

Ischia Film Festival, Италија, 2012

Targowa Street Film & Music Festival, Лоџ, Полска, 2012

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Битола, Македонија, 2012

International Short Film Festival in Drama, Грција, 2012

Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012

Thess International Short Film Festival, Солун, Грција, 2012

International Short Film Festival - Asterfest, Струмица, Македонија, 2010

 

 

„На изгрејсонце“ во режија на Ѓорче Ставрески  (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012

International Short Film Festival Clermont-Ferrand, Франција, 2010

MEDFILM Festival, Рим, Италија, 2010

BELEF Belgrade Summer Film Festival, Србија, 2010

CINEFIESTA International Short Film Festival, Порторико, 2010

Cinema Jove International Film Festival, Валенсија, Шпанија, 2010

Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2009 - Награда "Aцо Алексов"

French Film Festival, Охрид, 2009 - „Златна маска“ за најдобар краткометражен филм

 

 

„Еден“ во режија на Вардан Тозија (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

BELEF - Belgrade Summer Festival, Србија, 2010

Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010

International Cinematographers' Film Festival "Manaki Brothers", Македонија, 2009 - Награда МОСФИЛМ

Skopje Film Festival, Македонија, 2009 - Најдобар краткометражен филм на Балканот

Asterfest International Short Film Festival, Македонија, 2009 - Најдобар краткометражен филм

Bucharest International Short Film Festival, Романија, 2009

Prague Short Film Festival, Чешка, 2009

CineDays - International European Film Festival, Скопје, Македонија, 2009

 

„Поинаку “ во режија на Александар Русјаков  (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010

BELEF - Belgrade Summer Festival, Србија, 2010

 

 

„Зад темнината“во режија на Арбен Тачи  (2007)

Фестивали на кои е прикажан:

Филмски фестивал 9/11,  Приштина, Косово, 2008 - Најдобра монтажа

Меѓународен фестивал на филм & видео, Њујорк, САД

Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија