Галерија

         

                                             Дел од децата од Македонија, гости на фестивалот Giffoni Experience

 

         

         

 

                                                       Од прес конференцијата во прес центарот на фестивалот

(Клаудио Губитози, Директор на Giffoni Experience, Дарко Башески, Директор на Филмски фонд на РМ, Мими Ѓоргоска Илиевска, Директор на Кинотека на Македонија, Елена Величковска, Извршен директор на Giffoni Macedonia и Иво Антов, Уметничкиот директор на Giffoni  Macedonia)

         

         

         

         

         

 

                                                               Останати активности на фестивалот

         

         

         

         

         

                                    

         

 

                                                                                   Македонска вечер

(презентација на македонски вина и традиционални производи од македонската кујна, галичко сирење, ајвар, лутеница, малиџано)

         

         

 

                Директорот на Филмскиот фонд на Македонија со италијанската филмска легенда Џулијано Џема

         

         

 

                                            Дел од атмосферата од концертот на македонскиот бенд ФОЛТИН

         

         

         

         

         

         

 

                              Од приемот кај градоначалникот на Џифони Вале Пиана, г. Паоло Русомандо