Македонија на 69. Кански Филмски Фестивал - ДЕН 2

13/05/2016

 

 

 

 

 

 

 

Претставувањето на Агенцијата за филм и промоцијата на македонската кинематографија предизвика значајно внимание кај филмските професионалци. Македонските продуценти остварија контакти и работни средби  со продуценти во интерес на понатамошна соработка и остварување на нови меѓународни копродукции.