Македонија на 70. Кански филмски фестивал - Ден 2

 

За време на вториот ден, македонските продуценти имаа можност да се сретнат со продуценти од други земји кои присуствуваат на маркетот. На маркетот се прикажаа и долгометражниот филм „Кога денот немаше име“ во режија на Теона Стругар Митевска и македонската копродукција „Насоки“ во режија на Стефан Командарев на кои присуствуваа професионалци од филмската дејност.

ПРОЕКЦИИ НА МАРКЕТОТ

Friday, 19.05

05:30 pm – ARCADES 3       КОГА ДЕНОТ НЕМАШЕ ИМЕ

11:30 pm – OLYMPIA 6         НАСОКИ


SEE Pavilion Gallery