Македонија на 70. Кански Филмски Фестивал - ДЕН 3

 

Директорката на Агенција за филм на Република Македонија, Мими Ѓоргоска Илиевска присуствуваше на конференцијата на Европската аудиовизуелна опсерваторија насловена „Is Vod Growing the Film Pie“ посветена на влијанието на VoD платформите врз филмската индустрија, и имаше можност да се сретне со Сузан Николчев, извршен директор на Европската Аудиовизуелна Опсерваторија. Во текот на денот беа остварени и  средби со селектори на филмски фестивали, продуценти и директори на меѓународни организации. 

 

SEE Pavilion Галерија - ДЕН 3