Македонија на 70. Кански филмски фестивал - ДЕН 6

 

 Во текот на денешниот ден директорката на Агенцијата за филм Мими Ѓоргоска Илиевска присуствуваше на Генералното собрание на European Film Promotion (oрганизација која работи за светска промоција и маркетинг на Европската кинематографија), каде Македонија е членка од 2009 година. Покрај останатите активности во насока на промоцијата и претставување на Македонија на Филмскиот маркет на Канскиот Филмски фестивал остварени беа средби со заинетресираните филмски професионалци кои во текот на денот го посетија македонскиот штанд. Во склоп на програмата на филмскиот маркет беше прикажан и долгометражжниот филм „Тајната состојкаа“ во режија на Ѓорче Ставрески.

MARKET SCREENINGS

Вторник, 23.05

12:00 pm – PALAIS G         ТАЈНАТА СОСТОЈКА


SEE Pavilion Галерија