1во издание „Џифони Македонија“

17-22 ОКТОМВРИ 2013

ТЕМА: ЧЕКОРИ


Првото издание на „Џифони Македонија“ е сон кој постои и е негуван веќе многу години, сон кој стануваше се поголем секоја следна година во која младите од Македонијаодеа на италијанскиот  „Giffoni Experience“ и потоа ги споделуваа своите драги спомени. Доказ дека соништата можат да станат реалност! Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ ги прави своите први чекори во 2013 година и успешно продолжува со целта да прерасне во Балкански крстопат на младата публика од Балканот и пошироко.

Учесници: 400  деца и млади во улога на жири

Генератор 10+
100 деца
Локација: Кинотека на Македонија
Генератор 13+
150 деца
Локација: Младински културен центар - МКЦ
Генератор 16+
150 деца
Локација: Младински културен центар - МКЦ

Генератор +13 и Генератор +16 се меѓународни жирија

Меѓународно жири: 30 деца

Земји учеснички: Италија, Србија, Албанија, Романија, Грција, Македонија

 

 


ПОБЕДНИЦИ

 

                   705134_529634110456348_460382744_o  2013-10-22 Marija Gjakovska 005

                                                  10617651_10203517893961503_223671261_n

 

   „Џифони Македонија“ 2013 Програма

Работилници

„Џифони ден“ 2013

Галерија