2-ро издание „Џифони Македонија“

8-12 ОКТОМВРИ 2014

ТЕМА: КРСТОПАТИ

 

Второто издание на фестивалот за млади „Џифони Македонија“ претставуваше возбудливо и необично продолжение на започнатата приказна. Фестивалот во 2013 ги имаше своите први чекори благодарение на посветеноста, желбата и амбицијата на тимот на „Џифони Македонија“, Агенцијата за филм на РМ во соработка со тимот на Giffoni Experience - Италија и поддршката од Министерството за култура, Амбасадата на Р. Италија во Македонија, Министерството за образование и наука, Градот Скопје, општина Карпош, Младинскиот културен центар и Кинотека на РМ. 

Учесници: 600  деца и млади во улога на жири

Генератор 10+
200 деца
Локација: Кинотека на Македонија
Генератор 13+
200 деца
Локација:Кино Милениум
Генератор 16+
200 деца
Локација: Младински културен центар - МКЦ

Генератор +13 и Генератор +16 се меѓународни жирија

Меѓународно жири: 50 деца

Земји учеснички: Италија, Србија, Бугарија, Хрватска, Романија, Молдавија, Грузија, Русија, Грција, Македонија

 

 

ПОБЕДНИЦИ

 

“BEHAVIOR” (КУБА) победник во категорија Генератор 13 +

“EXIT MARRAKECH” (Германија) победник во категорија Генератор 16+

                 

 

 

 

„Џифони Македонија“ 2014 Програма

Работилници

Зелен тепих

Театар Сан Карло

„Џифони ден“

 


                           АКТИВНОСТИ                                                               ГОСТИ                                                                 СПОНЗОРИ

         

                   ГАЛЕРИЈА                                                   ГАЛЕРИЈА                                               ГАЛЕРИЈА