Алексов Игор

Филмографија

 

 

    Награди:

    Најдобар наративен краткометражен филм - Меѓународен филмски фестивал, Лос Анџелес, САД, 2012  

    Награда за најдобар режисер - Меѓународен филмски фестивал, Лос Анџелес, САД, 2012

    Најдобра женска улога - Филмски фестивал „Silent River“, Ирвајн/Калифорнија, САД, 2012

    Најдобар меѓународен краткометражен филм - Филмски фестивал „ХолиШортс“, Лос Анџелес, САД, 2012

    Гран при во категорија Конкуренција на краткометражен филм - Скопски филмски фестивал, Македонија, 2011

     Фестивали:

    Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2011

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм - Астерфест, Струмица, Македонија, 2012

    Риверсајд Меѓународен филмски фестивал, Лос Анџелес, Калифорнија, 2012

    In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012

    Меѓународниот фестивал на краткометражен филм Хилдсбург, Калифорнија, САД, 2012

    Филмски фестивал Диван, Романија, 2012

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2012 

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012 

    Фестивал на европски филм - СИНЕДЕЈС, Скопје, Македонија, 2012

    Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2012

    Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

    Филмски фестивал Александрија, Александрија, САД, 2012

    Меѓународен фестивал на краткометражни филмови за млади - ТИСФЕСТ, Истанбул, Турција, 2013