Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Алтипармаков Јане

Филмографија

 

 

   Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диезе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

  • 2011 - “И фабриките имаат душа  (документарен)

 

  • 2009  -  „Бадминтон“  (документарен)

 

  • 2004 - „Љубимец“ (краткометражен)

 

  • 2001 - „И се јави“ (документарен)

 

  • 2000 - „Blue Monday“ (краткометражен)

 

  • 1999 - „Гето 103“ (документарен)

 

  • 1999 - „Pure Morning“ (краткометражен)