Чочоли Мерита

Филмографија

 

 

 

 

 • 1995 - „Портрет на Сефедин Нуредини“ (документарен)

 

 • 1996 - „Кралот на сцената (Бајруш Мјаку)“   (документарен)

 

 • 1997 - „Портрет на Агим Винца“ (документарен)

 

 • 1997 - „Ламент (монодрама на Селман Исуфи)“ (документарен)

 

 • 1997 - „Монодрама од Авни Далипи“ (документарен)

 

 • 1997 - „Албанија (настаните во 1997)“ (документарен)

 

 • 1999 - „Почек“ (документарен)

 

 • 2000 - „Занаети во исчезнување“ (документарен)

 

 • 2000 - „Песно ечи“ (документарен)

 

 • 2001 - „Зана - Портрет на Зана Бериша“(документарен)

 

 • 2001 - „Тиварска мома“ (документарен)

 

 • 2001 - „Ѕвезда- Портрет на Улка Мујо“ (документарен)

 

 • 2001 - „Портрет на Мушерефе Лозана“(документарен)

 

 • 2001 - „Портрет на Аделина Марку“ (документарен)

 

 • 2002 - „Портрет на Ндичим Џепа“ (документарен)

 

 • 2003 - „Портрет на Ено Кочо“ (документарен)

 

 • 2005 - „Подалеку од осветата“ (документарен)

 

 • 2009 - „Три профила- Кастриот Туша, Агим Хуши и Ардиан Џема“ (документарен)

 

 • 2010 - „Профил на Печ Зогај“ (документарен)