Цветановски Гоце

Филмографија

 

  • 2015 - „Масло за салата“  (краткометражен)

     Фестивали:

     Меѓународен филмски фестивал, Русија, 2016

     Фестивал на филмови од југоисточна Европа“SEE a Paris”, Париз, Франција, 2016

 


     Награди:

     Најдобар анимиран филм - Филмски фестивал „Hrizantema Horror and Fantasy“, Србија, 2015


     Фестивали:

     Меѓународен фестивал на анимиран филм „Anilogue“, Будимпешта, Унгарија, 2015

     Меѓународен фестивал на анимиран филм „Аниматека“, Љубљана, Словенија, 2015

     Еурошортс Филм Фестивал, Варшава/ Гдањск/ Катовице, Полска, 2015

     Анимакс Скопје Фест, Македонија, 2015

     Балканима, Белград, Србија, 2015

     Филмски Фронт, Нови Сад, Србија, 2015
 
     Меѓународен фестивал на анимиран филм ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015

     Cartoon Club-Меѓународен фестивал на анимиран филм, Римини, Италија, 2015

 

 

  • 2013 -Мал дисконтинуитет во времепросторот“ (краткометражен)

      Награди:

     Најдобар регионален филм - Фестивал Филмски фронт, Нови Сад, Србија, 2014

    Награда „Коскар“ за најдобар регионален филм - Српски фестивал на фантастични филмови, Белград, 2014

     Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2014 

    Bridge Film Festival, Косово, 2014

    Фестивал на фантастичен филм, Белград, Србија, 2014

    Фестивал на албански филм, Њујорк, САД, 2014 

    Меѓународен филмски фестивал, Хоф, Германија, 2014

    Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014

    Cinema com Farinha, Бразил, 2014

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

    Тузла Филм Фестивал, Босна и Херцеговина, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм Oslo Short Cuts, Норвешка, 2014 

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм Cine a la Calle, Баранкиља, Колумбија, 2014

    SEE a Paris, Франција, 2014

    Меѓународен фесривал на краткометражен филм, Љубљана, Словенија, 2014

    Гросман фестивалот за филм и вино, Љутомер, Словенија, 2014

    Меѓународен филмски фестивал ОДА, Тетово, Македонија, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Меѓународен фестивал на фантастичен филм - ПиФан, Бучон, Јужна Кореја, 2014

 

 

    Награди:  

    Диплома АСИФА - Меѓународен фестивал за анимација „Балканима“, Србија, 2010  

    Специјална диплома од жири - Меѓународен фестивал н акраткометражен филм - Aстерфест, Струмица, Македонија, 2011

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010

    Картун Клуб Римини, Италија, 2010

    Фантастик филм фестивал, Лунд, Шведска, 2010

    МотелX Лисабон - Меѓународен хорор филм фестивал, Португалија, 2010

    Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

    Филмски фестивал „Наука и Фикција“, Трст, Италија, 2010

    Aниматека - Меѓународен фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010

    Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011

    Фестивал за анимиран филм, Истанбул, Турција, 2010

    Фестивал на југоисточно европски филм, Франција, 2011

    Скопски филмски фестивал, Македонија, 2011

    KАН Фестивал на аматерски и независен филм, Вроцлав, Полска, 2011

    Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011

    Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, Франција, 2011

    Филмски фестивал „Една минута“, Аарау, Швајцарија, 2011

    Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011

    „Анибар анимација“ Филмски фестивал, Косово, 2011

    „Анимакурсд“ Фестивал на хорор филм, Рио де Женеиро, Бразил, 2011

    „Голден Kукер- Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011

    Филмски фестивал „Анимест“, Букурешт, Романија, 2011

    Филмски фестивал Бања Луканима, Бања Лука, БиХ, 2011

    Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2011

    „Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска

    Анимакс Скопје Фест, Скопје, МАкедонија, 2011

    In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012

 

  • 2009 - "За фереџето и за среќата" (краткометражен)

    Фестивали: 

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм - Астерфест, Струмица, Македонија

    Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада

 

  • 2004 - " Премногу Тв е штетна по здравјето" (краткометражен)

 

  • 2004 - " Посрана ноќ" (краткометражен)

    Фестивали:

    Фестивал на краткометражен филм, Сиджес, Шпанија, 2004

    Фестивал 2009 План Б, Швајцарија, 2005

    Фестивал за краткометражен филм, Измир, Турција, 2005

    Фестивал Ле Чаплин, Франција, 2005

 

  • 2003/2005 - "Култура и субкултура" (документарна серија)

 

  • 2003 - "Eлвис и Ејнџел Харт" (краткометражен)

    Фестивали:

    Париз Ту Курт Филмски фестивал, Париз, 2004

    Филмски фестивал, Локарно, Швајцарија, 2004

    Фестивал на Нациите, Австрија, 2004

    Табор Филм Фестивал, Хрватска

    Меѓународен фестивал на филмска камера  „Браќа Манаки“, Македонија

    Фестивал на краткометражен филм, Измир, Турција

    Фестивал Ле Чаплин, Франција

    Кинемастик - фестивал за краткометражен филм, Малта, 2005

    Меѓународен фестивал „Cinema and Technology“, САД

 

  • 2001 - "Ноќни шетачи" (краткометражен)

 

  • 1998 - "Губитник без причина" (среднометражен)

 

  • 1997 - " Силувај ме нежно" (среднометражен)