Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Деари Ибрахим

 

 

Филмографија


  • 2017 – “Return to the Sender” (краткометражен)

 

  • 2017 – “A Long Way Home” (краткометражен)

Награди: 

Best Director  - Albanian Film Week


  • 2016 - “Земја” (краткометражен)

Фестивали:

PrFilmFest, Pristina, Kosovo, 2017

Dokufest, Kosovo, 2016

Награди:

Best Film and Best Director Award – New York Albanian Film Fest


  • 2014 – “My City Screams” (краткометражен)

Награди:

Best Film - 9/11 Dedication film Festival, Pristina, Kosovo

Best Director - 9/11 Dedication film Festival, Pristina, Kosovo

Best Editing - 9/11 Dedication film Festival, Pristina, Kosovo

Audience Award for Best Film - New York Albanian Film Fest


  • 2013 – “Последна исповед” (краткометражен)

Награди:

Winner of Best Short film - New York Albanian Film Fest, 2013

Winner of Best Actor - 9/11 Dedication film Festival, Pristina, Kosovo, 2013 

Winner of Best Director, Llapi film Festival, 2014

Winner of Best Editing, Llapi film Festival, 2014


  • 2012 – “Помеѓу рајот и пеколот” (краткометражен)

Фестивали:

9/11 Dedication film Festival, Pristina, Kosovo

Skena Up – Pristina, Kosovo

Italian Cinematogrphy Award and International Film Festival, Italy

West Nordic International Film Festival, Norway

Награди:

Audience Award for Best Film – SWIKOS Short Film Festival, Switzerland, 2012


  • 2012 – “Making Of – Gods Official” (документарен)

Фестивали:

Watch Out! Tetovo Film Festival – Tetovo, Macedonia