Димовски Гоце

Филмографија

 

  • 2012 - „Бисер од небото“ (документарен)

 

    Фестивали:

    "Festival of Festivals" Meѓународен Филмски Фестивал, Санкт Петербург, Русија

    "I've Seen Films Festival" Meѓународен Филмски Фестивал, Милано, Италија

    "Paris Cinema" Meѓународен Филмски Фестивал, Париз, Франција 

     Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Упсала, Шведска

     Меѓународен филмски фестивал „Златен кожурец“, Адана, Турција   

 

  • 2005 - „Трендафил и Кунатка“ (документарен)

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на документарен филм Cinema Du Reel, Париз, Франција      

 

  • 2004 - „Средба со монахот“ (документарен)

 

  • 2001 - „Време што убива“ (документарен)