Диневски Сузана

Филмографија

 


      Награди:

    Најдобар документарен филм - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Специјална награда од жири - Филмски  фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013

    Фестивали:

    Фестивал на филмови од Југоисточна Европа – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014

    Кански фестивал на корпоративни медиумски и ТВ проекти, Франција, 2013

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Техеран, Иран, 2013

    Меѓународен фестивал на музика и филм, Чечон, Јужна Кореја, 2013

   

 

  • 2004 - „Децата од 1948“ (документарен)

    Награди:  

    Специјално признание - БалканБлекБокс Филмски Фестивал, Германија, 2006  

    Koдак награда за најдобар студент режисер - Светски филмски фестивал, Moнтреал, Канада, 2004

    Фестивали:

    БалканБлекБокс Филмски фестивал, Германија, 2006

    Загребдокс-Меѓународен фестивал на документарен филм, Хрватска, 2006

    Кански Филмски фестивал, Франција, 2005

    ДаКИНО- Меѓународен Филмски фестивал, Букурешт, Романија, 2004

    Меѓународен Филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2004

    Светски филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2004

 

  • 2001 - „Лавиринт“ ( eкспериментален краткометражен)

    Фестивали:

    Светски филмски фестивал, Канада, 2003

    Фестивал на независен филм, Канада, 2003