Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Џуровски Петар

Филмографија

 

 

    Фестивали:

   Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

  

  • 2011 - „Жртви на Комунизмот“ (документарна серија)

 

    Награди:

   Бронзена боровинка - Меѓународен филмски  фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал „I’ve Seen Films“, Милано, Италија, 2011

    Фестивал на европски филм, Букурешт, Романија, 2011

    Меѓународен фестивал на археолошки филм, Роверето, Италија, 2010

    Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

 

  • 2004 - „5 % Талент“ (документарен)     

    Фестивали:

    Хрватски меѓународен филмски фестивал, Риека, Храватска, 2004

    Меѓународен фестивал на филмска камера "Браќа Манаки", Битола, Mакедонија, 2003

 

  • 2002 - „Патот на виножитото“ (експериментален) 

    Фестивали:

    Хрватски меѓународен филмски фестивал, Риека, Хрватска, 2002

 

  • 2001 - „Петок 13ти“ (краткометражен)

 

  • 2001 - „Aрт галерија“   (долгометражен)    

    Фестивали:

    Филмски фестивал „Balkan South“, Литохоро, Грција, 2001