Ѓоковиќ Марко

Филмографија

 

 

    Фестивали:

    Фестивал на европски филм - Cinedays, Mакедонија, 2011

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2012

 

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Меѓународен филмски фестивал „Злосторство  и казна“, Истанбул, Турција, 2013

    Меѓународен фестивал на краткометражни филмови за млади - ТИСФЕСТ, Истанбул, Турција, 2013  

    Филмски фестивал, Тузла, Босна и Херцеговина, 2012 

    In the Palace Меѓународен филмски фестивал, Бугарија, 2012 

    Филмски фестивал Херцег Нови, Црна Гора, 2012 

    Врева - Фестивал на уличен активизам, Србија, 2012 

    Филмски фестивал Go East, Германија, 2012

    Скопски филмски фестивал, Македонија, 2011

 

  • 2009 - „Трезна“

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2009

    Фестивал на студентски филмови ДукаФест, Босна и Херцеговина, 2011

 

  • 2007 - „Се е погрешно“ (краткометражен)

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2008

 

  • 2006 - „Каменолом“ (краток документарен)