Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Иванов Жарко

Филмографија

 

    Награди:

    KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација

    Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание

    CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација

    Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор

    Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула
 

     Фестивали:

    Istanbul Short FF, Турција, 2016

    BaNeFF, Шведкса, 2016

    Animateka, Словенија, 2016

    Balkans Beyond Borders, Бугарија, 2016

    Animaevka, Белорусија, 2016

    Corto Corrente, Италија, 2016

    KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација

    Detour On The Wheels Film Festival, Италија, 2016

    Cinetoro, Колумбија, 2016

    Cinanima, Португал, 2016

    Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

    Tofuzi, Грузија, 2016

    Film Lab Festival, Италија, 2016

    Adana Mediterranean Film Festival, Турција, 2016

    Timishort, Романија, 2016

    Short of the year, Шпанија, 2016

    Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

    Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание

    Bosh Festival, Македонија, 2016

    Jahorina FF, Босна и Херцеговина, 2016

    Anim’est, Романија, 2016

    FeKK, Словенија, 2016

    Drimon, Македонија, 2016

    Golden Dragonfly, Доминиканска Република, 2016

    Minikino, Индонезија, 2016

    Macedonian FF Canada, Канада, 2016

    Festival de Cine de Madrid, Шпанија, 2016

    Kolkata Short FF, ИНдија, 2016

    Grenoble Short FF, Франција, 2016

    CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација

    Ohrid Film Fest, Македонија, 2016

    Supertoon festival, Хрватска, 2016

    Balkan Film Food Festival, Албанија, 2016

    Skopje Film Festival, Македонија, 2016

    Golden Kuker, Бугарија, 2016

    Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор

    Holland Animation Film Festival, Холандија, 2016

    Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула 

    Cinedays, Македонија, 2015

    Manaki Film Festival, Македонија, 2015

 

    Награди:

     Специјално признание за анимиран филм - Астерфест - Меѓународен краткометражен филмски фестивал, Струмица, Македонија, 2013

    Фестивали:

     Mеѓународен фестивал на анимиран филм „Анимакс Скопје-фест“, Македонија, 2013

     Балканима - европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2013

     Скопски филмски фестивал, Македонија, 2013 

     Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

 

  • „Баце квартет - турнеја“ (музичко-документарен; постпродукција)

 

  • „Патот на децата на ветрот“  (музичкo-документарен)