Митевски Вук

Филмографија

 

 

       Награди:

     Награда „Вила“ за најдобар анимиран филм - Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

       Фестивали:

     Филмски фестивал „Источни соседи“, Хаг, Холандија, 2014

     Фестивалот на европски филм Les Arcs, Франција, 2013

     Филмски фестивал - Алпе Адриа Синема, Трст, Италија, 2013

     Меѓународен фестивал на краткометражен филм Филмини, Бугарија, 2013

     Меѓународен филмски фестивал, Богазици, Турција, 2013

     Mеѓународен фестивал на анимиран филм „Анимакс Скопје-фест“, Македонија, 2013

     Саревски филмски фестивал, Босна и Херцеговина, 2013

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

 

  • 2007 - „Ангел“ (краток анимиран)

 

  • 2005 - „Црно и бело“ (краток анимиран)