Митревски Дарко

Филмографија

 


    Фестивали:

    Меѓународен фестивал за млади Але Кино!, Полска, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Детроит, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Шарлот, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Мајами, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Атланта, САД, 2013

    Меѓународен филмски фестивал Синема Мунди, Чешка, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2013

    Меѓународен филмски фестивал, Пекинг, Кина, 2013

    Меѓународен еврејски филмски фестивал, Санкт Петербург, Русија, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Мајами, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Калгари, Канада, 2013
 
    Еврејски филмски фестивал, Ванкувер, Канада, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Палм Бич, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Денвер, САД, 2013

    Еврејски филмски фестивал, Сараево, Босна и Херцеговина, 2013

    Филмски фестивал Let's CEE, Виена, Австрија, 2013

    Меѓународен филмски фестивал, Тибурон, САД, 2013

     Меѓународен фестивал на филмска режија, Лесковец, Србија, 2013

    Фестивал на еврејски филм, Загреб, Хрватска, 2013

    Меѓународен филмски фестивал - Фебиофест, Прага, Република Чешка, 2013

    Меѓународен филмски фестивал, Палм Спрингс, САД, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

 

  • 2007 - „Ѓаволи“ (краткометражен)

 

  • 2005 - „Бал-кан-кан“ (долгометражен)

    Награди:  

    Специјално признание - Меѓународен филмски фестивал, Москва, Русија, 2005 

    Награда  „Од А до А“ за најдобар филм во Југоисточна Европа - Филмски фестивал, Мотовун, Хрватска, 2005

    Фестивали: 

    Филмски Фестивал Минхен, Германија

    Филмски фестивал Реинденс, Лондон, Велика Британија

    Меѓународен филмски фестивал, Палм Спрингс, Калифорнија, САД

    Филмски фестивал Cinequest, Сан Хозе, Калифорнија, САД

    Фестивал на европски филм, Букурешт, Романија

    Филмски Фестивал, Кејптаун, Јужна Африка

    World Fest - Хјустон, Тексас, САД

    Меѓународен филмски фестивал, Вашингтон, САД

 

  • 1998 - „Збогум на 20-тиот век“ (долгометражен)

    Награди:  

    Гранд При - Филмски фестивал „King Nobel“, Брисел, Белгија  

    Melies D'Argent за најдобар Европски филм - Филмски фестивал Еспо Сине, Финска  

    Награда за најдобар актер - Фантафестивал, Рим, Италија

    Фестивали: 

    Филмски фестивал, Стокхолм, Шведска

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина

    Меѓународен филмски фестивал, Каталонија, Шпанија

    Фестивал на источно европски филм, Котбус, Германија

    Меѓународен филмски фестивал, Љубљана, Словенија

    Филмски фестивал Нортел Палм Спрингс, Палм Спрингс, САД

    Филмски фестивал Cinequest, Сан Хозе, САД

    Филмски фестивал, Тромсо, Норвешка

    Медфилм фестивал, Рим, Италија

 

  • 1993 - „Светло сиво“ (омнибус)