Младеновска Маја

Филмографија

 

 

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

 

  • 2008 - „Француско око во Македонија“ (документарен)

 

  • 2006 - „Стрмоглави“ (Tв филм)

    Фестивали:

    Meѓународен фестивал на краткометражен филм - Астерфест, Струмица, Македонија, 2006


  • 2004 - „Mојата Генерација“ (документарен)

 

  • 2002  - „Генералот“ (документарен)

    Награди:  

    „Златно дрво“ за најдобра монтажа - Републички Тв фестивал , Крушево, Македонија, 2002

    Фестивали:

    Meѓународен фестивал на краткометражен филм - Астерфест, Струмица, Македонија, 2007

 

  • 2001 - „Што сонува кучето“ ( Tв филм)

 

  • 2000 - „Роза“ (документарен)

    Награди:  

    Добитник на „Златно дрво“ за режија, „Златно дрво“ за најдобар камерман и Специјално признание за монтажа - Републички Tв фестивал, Kрушево, Maкедонија, 2001  

    Добитник на наградата КОДАК 2000 - Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2000

    Фестивали:

    Филмски фестивал „Ноќи на женските права“, Скопје, Македонија

    Меѓународен филмски фестивал MOVEAST FESZTIVAL, Будимпешта, Унгарија, 2002

    Меѓународен филмски фестивал Карлови Вари, Чешка, 2001

 

  • 2000 - „Долнени“ (документарен)

 

  • 1998 - „Хофманова 13“ (краткометражен)

    Фестивали:

    Фестивал на европски филм, Палиќ, Србија, 2007

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2000