Пејовски Даријан

Филмографија

 

       Награди:

     Најдобро сценарио - Фестивал на европски филм СИНЕДЕЈС, Македонија, 2015 

       Фестивали:

     Филмфестивал Котбус, Германија, 2015

     Montreal World Film Festival, Канада, 2015

 

     Фестивали:

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013


     Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

  • 2009 - „Агонија“ (ТВ филм)

 

  • 2006 - „Порака“  (краткометражен)

 

  • 2004 - „15 секунди“ (краткометражен)

    Награди:  

    Специјална награда „Кодак“ за Најдобра фотографија - Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2005

 

  • 2003 - „City Bus Symphony“  (краткометражен)

    Награди:  

    Специјална награда „Кодак“ за Најдобра фотографија - Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2003

 

  • 2002 - „Околу 3 минути“  (краткометражен)