Пиперковски Илија

Филмографија:

 

      Фестивали:

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2015

 

 

 • 2014 - ‘‘Супер дете‘‘ (краткометражен) 

 

 • 2013 - “Краткиот пат за далеку” (документарен) 

 

 • 2013 - ‘‘Тиквешко Востание‘‘  (документарен)  

 

 • 2013 - ‘‘Охридско Востание‘‘ (документарен)  

 

 • 2013 - “Христо Матов” (документарен) 

 

 • 2013 - “Петар Шанданов”  (документарен)  

 

 • 2013 - “Пере Тошев”  (документарен)  

 

 • 2013 -  “Чистилиште на Душата” (документарен) 

 

 • 2012 - “Матасари”  (краткометражен)

 

 • 2007 - “Јас и мојот живот без некои работи” (документарен) 

 

 • 2006 -  “Зошто го направив својот грев” (краткометражен)