Поповски Александар

Филмографија

 

 

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал ОДА, Тетово, Македонија, 2014

    Меѓународен фестивал на филмска режија, Лесковец, Србија, 2013

    Меѓународен филмски фестивал „Една земја, еден филм“, Апша, Франција, 2013 

 

 

  • 1998 - „Збогум на 20от век“ (долгометражен) 

    Награди:  

    Најдобар актер/ Лазар Ристовски - Фантафестивал, Рим, 2000  

    Награда „Крал Нобел“ - Брисел, Белгија, 2000  

    Награда за најдобар филм од полето на фантастиката - Меѓународен Филмски фестивал Еспо Сине, Хелсинки, 1999  

    Б- филм награда за најдобра монтажа и сценски дизајн - Б- филм Филмски Фестивал, 1999

    Фестивали:

    Меѓународен Филмски Фестивал, Сиджес, Шпанија, 1999

    Cinequest Филмски фестивал, САД, 1999

    Филмски фестивал, Стокхолм, Шведска

    Фестивал на источноевропски филм, Котбус, Германија

    ФЕСТ - Меѓународен Филмски Фестивал, Белград, Србија

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина

    Филмски Фестивал, Палм Спрингс, САД

    Aрктички филмски фестивал, Тромсо, Норвешка

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ , Битола, Макдеонија

    Филмски фестивал, Порто Рико, САД

    Меѓународен филмски фестивал, Палм Бич, САД

    Фестивал на медитерански филм, Штудгарт, германија

   Медфилм фестивал, Рим, Италија

    Летна Филмска Школа “Uherske Hradiste”, Република Чешка

    Меѓународен филмски фестивал  Mill Valey, САД

    Меѓународен филмски фестивал, Колката, Индија

    Меѓународен филмски фестивал, Занзибар, Танзанија

    Меѓународен филмски фестивал, Љубљана, 1998

 

  • 1993 - „Светло сиво“ (oмнибус)