Русјаков Александар

Филмографија

 

 

    Фестивали:

    Фестивал на балкански филм, Турција, 2010

    БЕЛЕФ - Летен филмски фестивал, Белград, Србија, 2010

 

  • 2003 - „Tрета зона“ (краткометражен)

 

  • 2002 - „Приказни за љубовта и свршувањето“ (ТВ серија)

 

  • 1999 - „Папет шоу“ (краткометражен)

    Фестивали:

    Натпревар за млади автори, Минхен, Германија, 2001

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2001

    СинеВегас Филмски Фестивал, Лас Вегас, САД, 2000

    Студентски Филмски Фестивал, Белград, Србија, 2000