Станишиќ Саша

Филмографија

 

 

   Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Фестивалот на источноевропски филм  - Котбус, Германија, 2013

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

    Фестивали:

    Интернационален Фестивал на Филмска Камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2011

    Фестивал на Европски филм „Синедејс“, Скопје, Македонија, 2011

    Фестивал на југоисточно европски филм, Париз, Франција, 2012

    In the Palace Меѓународен филмски фестивал, Бугарија, 2012

    Филмски фестивал Диван, Романија, 2012

    Фестивал на храна и филм, Албанија, 2012

    Филмски фестивал „Источни соседи“, Утрехт, Холандија, 2012

    Меѓународен фестивал за краткометражни филмови за млади - ТИСФЕСТ, Истанбул, Турција, 2013

    Филмски фестивал „Insight“, Велика Британија, 2013

 

  • 2004 - „Златко легна на креветот и не сака да стане“ (краткометражен)

 

  • 2003 - „Чичко Борис“  (краток документарен)