Ставревски Ѓорче

Филмографија

 

 

     Награди:

     Најдобар краткометражен филм - Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

    Најдобар краткометражен филм - BOGOSHORTS – Фестивал на краткометражен филм, Колумбија, 2013

    Фестивали:

    Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Фестивал  на јужнословенски филм, Тузла, Босна и Херцеговина, 2013

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

    Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивал на европски филм - CineDays, Скопје, Македонија, 2012 

 

  •   „Охридска Архиепископија“ (документарна серија)

 

     Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен Филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

    Награди:

    Награда „Ацо Алексов“ - Aстерфест, Струмица, Македонија, 2009

    „Златна маска“ за најдобар краткометражен филм - Фестивал на француски филм, Охрид, Македонија, 2009

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм Клермон-Феран, Франција, 2010

    Филмски фестивал МЕДФИЛМ, Рим, Италија, 2010

    БЕЛЕФ - Белградски летен филмски фестивал, Србија, 2010

    СИНЕФИЕСТА Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Порторико, 2010

    Синема Јове Меѓународен Филмски Фестивал, Валенсија, Шпанија, 2010

 

  • 2007 - „Дома“ (документарен)

 

  • 2005 - „Адам и Ева“ (документарен)

    Награди:  

    Специјално признание од жири - Загребдокс фестивал, Загреб, Хрватска, 2006    

 

  • 2003 - „Розов филм“ (краткометражен)

    Награди:  

    Награда за најдобра режија - Меѓународен Филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2003

 

  • 2002 - „Мишо“ (документарен)