Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Ставревски Ѓорче

Филмографија

 

 

     Награди:

     Најдобар краткометражен филм - Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

    Најдобар краткометражен филм - BOGOSHORTS – Фестивал на краткометражен филм, Колумбија, 2013

    Фестивали:

    Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Фестивал  на јужнословенски филм, Тузла, Босна и Херцеговина, 2013

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

    Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивал на европски филм - CineDays, Скопје, Македонија, 2012 

 

  •   „Охридска Архиепископија“ (документарна серија)

 

     Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен Филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

    Награди:

    Награда „Ацо Алексов“ - Aстерфест, Струмица, Македонија, 2009

    „Златна маска“ за најдобар краткометражен филм - Фестивал на француски филм, Охрид, Македонија, 2009

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм Клермон-Феран, Франција, 2010

    Филмски фестивал МЕДФИЛМ, Рим, Италија, 2010

    БЕЛЕФ - Белградски летен филмски фестивал, Србија, 2010

    СИНЕФИЕСТА Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Порторико, 2010

    Синема Јове Меѓународен Филмски Фестивал, Валенсија, Шпанија, 2010

 

  • 2007 - „Дома“ (документарен)

 

  • 2005 - „Адам и Ева“ (документарен)

    Награди:  

    Специјално признание од жири - Загребдокс фестивал, Загреб, Хрватска, 2006    

 

  • 2003 - „Розов филм“ (краткометражен)

    Награди:  

    Награда за најдобра режија - Меѓународен Филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2003

 

  • 2002 - „Мишо“ (документарен)