Арбен Тачи

Филмографија

 

    Фестивали:

   International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

 

    Фестивали:

    Кански фестивал на корпоративни медиумски и ТВ проекти, Франција, 2013

    Меѓународен филмски  фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013

    Фестивал на европски филм, Букурешт, Романија, 2012

 

    Награди:  

    Најдобра монтажа - Филмски фестивал 9/11,  Приштина, Косово, 2008

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на филм & видео,  Њујорк, САД

    Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија

 

  • „Живот во изумирање“  (документарен)

 

  • „Шепоти“  (краткометражен)

 

  • „Последен поглед“  (краткометражен)

 

  • „Фотограф“  (краткометражен)

 

  • „Aмнезија“  (краткометражен)

 

  • „Фалсификатор“  (краткометражен)