Урдин Киро

Филмографија

 

 

  • 2012 - "Чекори"

 

  • 2011- "Две времиња"

Награди:

Најдобар филм во категоријата заштита на животната средина - Меѓународен фестивал на филмови посветени на животните  и заштита на животната средина, Јаан, Кина, 2012

Фестивали:

Меѓународен фестивал посветен на животната средина, Вааса, Финска


  • 2008 - "Вода и оган"

Награди:

Гран при - Меѓународен филмски фестивал во Јахорина

Најдобар странски режисер на документарен филм - Меѓународен фестивал на незаисен филм и видео, Њујорк, САД

Најдобра кинематографија - Меѓународен фестивал на незаисен филм и видео, Њујорк, САД

Гран при - Фестивал на европски филм „Зелен бран“


  • 2007 - "Кучиња и возови"

Фестивали:

Фестивал „Скопско лето“, Скопје, Македонија


  • 2004 - "Планетариум и Деби Вилсон "

 

  • 2002 - "Догона"

Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на европски филм „Зелен бран“, 2012

Фестивали:

Фестивал „Златна роза“

Фестивал „Скопско лето“, Скопје, Македонија


  • 1998 - "Планетариум" (документарен)

Награди: 

Најдобар документарен филм - Меѓународен фестивал на незаисен филм и видео, Њујорк, САД, 2005

Уметничка награда „Теранова“- Меѓународен фестивал посветен на животната средина, Вааса, Финска

Фестивали:

Тв фестивал, Монте Карло


  • 1994 - "Те сакам, Ибан" (краткометражен)

 

  • 1971 - "Пишта" (краткометражен)

Фестивали:

Фестивал „Скопско лето“, Скопје, Македонија