Венинова Елеонора

Филмографија 

  • 2013 - „Влакна“ (краткометражен)

     Награди:

    Златно реми во категорија краткометражен трилер/мистерија - Филмски фестивал Worldfest-Houston, Хјустон, Тексас, САД, 2014

    Фестивали:

    Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Драма, Грција, 2014

    Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014

    Southeast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2014

    North Hollywood CineFest, Лос Анџелес, САД, 2014

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

    Фестивал на европски филм - Синедејс, Скопје, Македонија, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

 

  • 2012 - „Статус: Во неволја“ (краткометражен)

 

  • 2012 - „Долго патување до дома“ (краток документарен)

 

  • 2011  -  „11.11.11 во Скопје“ (краток документарен)

 

  • 2005 - „Младите од светот, младите за светот “ (краткометражен)

    Награди:  

    Награда "Маke a Change" - од УНИЦЕФ и ПРОМАКС/БДА (прогласено за официјално промотивно видео за УНИЦЕФ)