Име си е име

Оригинален формат:
HD
Година на објавување:
2010
Времетраење:
48 мин.
Режисер:
Сигурјон Еинарсон
Продуцент:
Миливоје Ѓорѓевиќ
Сценарио:
Сигурјон Еинарсон, Џејсон Мико
Музика:
Мортен Харкет, Грахам Неш, Мум, Сигур Рос, Монте Негро, Кирил, Тоше Проески...
Кратка содржина:
Помеѓу документарен и игран филм „Име си е име“ е класичен филм кој во голема мера е пословичен и е направен во период од седум месеци низ Република Македонија. Во центарот на филмот се една група на луѓе кои се нарекуваат себе си Македонци и што значи за нив да бидат нарекувани по тоа име.

Награди:

Награда од публика- Филмски фестивал „Глобално будење“ , Чикаго, САД, 2011

Фестивали:

Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

Jewish Community Center, Вашингтон, САД, 2010

Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2009

Официјална Веб страница:
Продуцентски куќи:
3Х 
Никола Русински 12/2-5
1000 Скопје, Р.Македонија
misko@fx3x.com

Трејлер