Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворени гробови

Оригинален формат:
Beta
Година на објавување:
2009
Времетраење:
39 мин.
Режисер:
Драги Савевски
Извршен Продуцент:
Коста Китановски
Сценарио:
Томе Витанов, Блаже Миневски
Главни Улоги:
Валентина Божиновска
Кратка содржина:
Тргнавме во потрага по гробовите на Македонските Војводи за да се потсетиме на нивните цели. Нивниот глас е многу силен доколку има кој да го слушне... Само во Македонскиот јазик и во Македонија зборот Војвода има единствено значење на силен човек, храбар лидер на бунтовничко здружение во времето на Турското ропство.
Продуцентски куќи:
Магна Култ
11 Октомври 9-4
1000 Скопје, Р.Македонија
valebozinovska@yahoo.com