Вишновата градина

Оригинален формат:
BETA Digital - 16:9
Година на објавување:
2010
Времетраење:
19 мин 39 сек
Режисер:
Гоце Димовски
Продуцент:
Гоце Димовски
Монтажа:
Стефан Бојаџиев
Сценарио:
Гоце Димовски
Директор на Фотографија:
Лудмил Христов
Музика:
Горан Трајковски
Главни Улоги:
Габриела Петрушевска, Мето Јовановски
Кратка содржина:
Вишновата градина е краток филм кој зборува за контроверзната идеологија на социјализмот. Љуба Андреева е главниот лик преку кој е илустриран конфликтот меѓу ригидноста, репресија, суровоста и универзалните човекови вредности. Сценариото на филмот е направено со мотиви од А. П. Чехов.
Продуцентски куќи:
Молика Филм 
Видое Смилевски Бато 10-2/3
1000 Скопје, Р.Македонија
molikafilm@yahoo.com