Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Брус Ли е кукавица (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
15 мин.
Режисер:
Синиша Ефтимов, Бојан Трифуновски
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриовски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Божидар Јовановиќ
Сценарио:
Синиша Ефтимов, Бојан Трифуновски
Директор на Фотографија:
Кристијан Војдановски
Музика:
PMG, The John
Главни Улоги:
Дејан Лилиќ, Оливер Митковски, Мирко Попов
Кратка содржина:
Тројца браќа. Еден град. Многу соништа. Нема супер херои, ниту пак сериски убијци. Тато е мртов. Тројцата браќа се обидуваат да направат краток филм, за таа цел го пишуваат првиот нацрт за три години. Во меѓувреме се преправаат дека се мрзливи богови, а покривот е нивниот храм. Таму тие размислуваат за повеќето непознати субјекти, во однос на градот во кој живеат. Пушат премногу и размислуваат за насловот на филмот. Тоа се двајца браќа кои се обидуваат да направат филм, а третиот е кретен.

Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk