Среќен крај (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
12 мин.
Режисер:
Јане Алтипармаков
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриовски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Дарко Стефановски
Сценарио:
Јане Алтипармаков
Директор на Фотографија:
Димо Попов
Музика:
Monotons, White Noise
Главни Улоги:
Владимир Христов, Јулија Милкова
Кратка содржина:
Љубовна приказна помеѓу една девојка и член на еден музички бенд. Радиостаници, книжарници, гитари, недоразбирање. Украдена книга со заменети страници го менува крајот на приказната од несреќен во среќен крај.Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk