Фото Финиш (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
13 мин. 40сек.
Режисер:
Огнен Димитриовски
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитровски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Ѓорѓи Димовски
Сценарио:
Огнен Димитриовски
Директор на Фотографија:
Борис Мојсовски
Музика:
Братислав Зафировски, Горан Атанасовски
Главни Улоги:
Милан Тоциновски, Камка Тоциновски
Кратка содржина:
Злите сили во Скопје олицетворени во политичарите и локалните моќници се стремат да го уништат урбаниот дух на градот. Ди џеј Макс од Скопје, чие хоби е возење на мотори се одлучува да им се спротистави. За таа цел се сретнува со Луцифер, Сатаната. Се обложуваат. Луцифер и Макс имаат трка со мотори од едниот до другиот крај на Скопје. Макс или ќе го спаси Скопје или ќе ја изгуби својата душа.Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk