Поган Паган (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
14 мин. 50 сек.
Режисер:
Срѓан Јанакијевиќ
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриовски, Катерина Зафировски
Монтажа:
Срѓан Јанакијевиќ
Сценарио:
Срѓан Јанакијевиќ
Директор на Фотографија:
Кристијан Војдановски
Музика:
Игор Василевски - Новоградска, Владимир Каевски, Виктор Гајтановски, Андреј Анастасов, Бојана Петровиќ, Срѓан Јанакијевиќ, Горан Таневски
Главни Улоги:
Александар Микиќ, ЈеленаЈованова, Сашко Коцев, Горазд цветановски, Оливер Митковски, Кирил Поп Христов, Славиша Кајевски, Јордан Симонов, Јелена Мијатовиќ-Галевска, Срна Галевска
Кратка содржина:
Приказната Поган Паган е за две сирачиња (брат и сестра на возраст од 10-12 години) кои заработуваат преку испорака на дрога на рок група. Тие сакаат да играат насилни видео игри и да се одднесуваат како нивните хероини. Многу акција и скоро без зборување.Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео 
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk