Боите на љубовта (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
25 мин.55 сек.
Режисер:
Борјан Зафировски
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитровски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Божидар Јовановиќ, Дарко Стефановски
Сценарио:
Борјан Зафировски
Директор на Фотографија:
Томи Салковски
Музика:
Сашко Костов, Горан Атанасовски, Огнен Анастасовски, Љупа Ангелов
Главни Улоги:
Јана Стојановски, Сашко Коцев, Оливер Митковски, Камка Тоциновски, Јовица Михајловски, Петре Арсовски, Нина Гачиќ, Славица Николовска-Спасова
Кратка содржина:
Секој еден во општеството се распознава според бојата која ја претставува. Политичарите сметаат дека кафеавата боја на нивната политичка партија е најубава боја и дека целиот свет треба да биде обоен во кафеаво. Менаџерот на "Easeyphone" прави кампањи со боење на сите билборди и телевизиски реклами само во лилава боја. Иво, откако ќе се заљуби почнува да верува дека вистинската љубов е спектар од сите бои. Тој започнува да пее за спектарот на бои надевајќи се дека така ќе дојде до девојката која ја сака.Награди:

Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk