Приказна (Работен наслов:„Кај изворот“)

Оригинален формат:
Full HD 16:9
Година на објавување:
2015
Времетраење:
13`
Режисер:
Сабeдин Али
Продуцент:
Сабeдин Али
Монтажа:
Блаже Дулев
Сценарио:
Хакиф Мулиги
Директор на Фотографија:
Роберт Јанкуловски
Музика:
Дарко Спасовски
Главни Улоги:
Сефедин Њуредини, Амела Шабани, Шпетим Беадини
Кратка содржина:
Агрон е типично селско момче кое се вљубува во слепата девојка откога ја здогледува за прв пат кај изворот на селото додека полни вода. Мајката и вујкото на Агрон се против оваа љубов затоа што девојката, Барда, е слепа на едното око. Ова е причина за неговата мајка да не ја сака Барда за нејзиниот син и повеќе се грижи за тоа што ќе зборуваат луѓето отколку за среќниот живот на двајцата млади. Агрон ги паси козите покрај изворот и секојдневно ја чека Барда да дојде кај изворот и да го измие лицето. Секоја ноќ ја сонува и очекува пак да се сретне со неа кај изворот.
Продуцентски куќи:
Визиони плус
101 Порој 25
1220 Тетово, Македонија
eacnoa@gmail.com