Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Кружно патување на Марето

Оригинален формат:
DCP
Година на објавување:
2015
Времетраење:
9' 45''
Режисер:
Жарко Иванов
Продуцент:
Жарко Иванов
Монтажа:
Гоце Цветановски
Сценарио:
Жарко Иванов, Александар Прокопиев
Директор на Фотографија:
Крсте Господиновски
Музика:
Оливер Јосифовски
Кратка содржина:
Во селце близу Битола, младата овчарка го затвора трлото и се подготвува за пат во градот. На својот пат се среќава со различни луѓе. Во градот вниманието и го привлекува еден човек кој стои на средината на улицата и ги повикува луѓето да влезат, да ги погледнат чудесните „слики во движење“. Девојката за прв пат влегува во кино...Награди:

Награден - Фестивал на филмови на Југо-источна Европа (SEE Film Festival), Нингбо, Кина, 2016

„Златен проектор“ - Меѓународен филмски фестивал „АСТЕРФЕСТ“, Македонија, 2016

Сребрена тула - Меѓународен фестивал на анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“, Македонија, 2015Фестивали:

Фестивал на краткометражен филм во Гренобл, Франција, 2016

Golden Kuker, Софиа, Бугарија, 2016

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2016

Фестивал на анимиран филм, Утрехт, Холандија, 2016

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2015

Фестивалот на европски филм – Синедејс, Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Флип Бук Продукција
ул. Багдадска 26/1-3
1000 Скопје, Македонија
ubanob@gmail.com