Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Игра и спас (Работен наслов: Подигравка)

Оригинален формат:
2K
Година на објавување:
2013
Времетраење:
15 мин.
Режисер:
Горан Тренчовски
Продуцент:
Дејан Милошевски
Монтажа:
Аристид Филактов
Сценарио:
Васе Манчев
Директор на Фотографија:
Слаѓан Милошевски
Музика:
Драган Даутовски
Главни Улоги:
Коста Ангов, Зора Ѓоргиева, Салаетин Билал, Мартина Тапарчевска, Костадин Дрваров
Кратка содржина:
Глигор, навраќајќи се на драматичните сцени од своето минато, кога славата и возбудата биле едиствената поткрепа за верба во времето што наближува - од пукотливите игри за стрeлање птици, од нежните мигови со Марија, од туѓиот подбив и од бесмислените херојства - конечно на крајот излагува од тој апсурден обрач, како нов, пречистен и преобразен човек, посветен кон родното огниште и Божјото спасение.

Фестивали:

Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

Филмски фестивал во Кошице, Словачка, 2014

Tracce Cinematographiche Film Fest, Италија, 2014

Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2013 Shortz Видео/Филм Фестивал, Нови Сад, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

Фестивал на краткометражен филм „Гледам Бог“, Москва, Русија, 2013

SEE a Paris Фестивал на филмови од југоисточна Европа, Париз, Франција, 2013

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2013

Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм, Белград, Србија, 2013

Продуцентски куќи:
Револутион ДООЕЛ
Адреса: Сава Ковачевиќ 47Ј 2/13
1000 Скопје, Р. Македонија
Тел: +38970276394
Fax: + 389 2 2477936
revolutionmkd@gmail.com
www.play-and-save.com
www.revolutionmkd.com