Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Пепи и Муто

Година на објавување:
2015
Времетраење:
17'
Режисер:
Ѓорѓи Унковски
Продуцент:
Дарко Попов
Монтажа:
Благоја Неделковски
Сценарио:
Ѓорѓи Унковски
Директор на Фотографија:
Димо Попов
Главни Улоги:
Сашко Коцев, Пепи Мирчевски
Кратка содржина:
Кога супер интелигентниот кадет Муто ги здружува силите со стариот намќорест и корумпиран детектив (Пепи), Скопје го добива своето прво полициско дуо. Дали неверојатното партнерство помеѓу детективите Пепи и Муто ќе ги изведе локалните криминалци на виделина и дали Скопје конечно ќе биде мирно? Најверојатно не, иако можеби за нивното пријателство сеуште има шанса.

Фестивали:

Фестивал на филмови на Југо-источна Европа (SEE Film Festival), Нингбо, Кина, 2016

Филмски фестивал La Guarimba, Италија, 2016

ContraVision Filmfestival, Германија, 2016

Фестивалот на европски филм – Синедејс, Македонија, 2015

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Фокус Покус Филмс
Владимир Комаров 33,22/1
1000 Скопје, Македонија
daropopov@gmail.com